Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie jak w temacie. Pytam bo chcę sobie zmienić tarcze na białe i bez zdjęcia wskazówek się chyba nie obejdzie. Ma ktoś jakieś patenty?
BMW forever!!!
Opublikowano
Pytam bo chcę sobie zmienić tarcze na białe i bez zdjęcia wskazówek się chyba nie obejdzie. Ma ktoś jakieś patenty?
:mad2:
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Witam

Nie pochwalam,ale kazdy ma swoj gust :)

Wydaje mi sie,ze nie ma problemu ze zdjeciem,bo sa wciskane.

Zlap za piorko i wyciagnij delikatnie.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nooo, wyciągnięcie wzkazówek nie zawsze jest takie proste. Czasami wychodzą z ośką, a wtedy kaplica :( Przytrzymaj czymś ośkę przy ściąganiu wskazówki.
Kai
Opublikowano
Dzięki za rady czekam właśnie aż dojdzie do mnie przesyłka z tarczami. Jak dobrze pójdzie to w weekend się z tym pobawię. O wynikach napewno poinformuje i może fotke wstawie.
BMW forever!!!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kai ściągałeś kiedyś te wskazówki? Ja próbowałem ale boję się mocniej pociągnąć ile siły mniej więcej trzeba użyć, jak mocno one siedzą? Są tylko wciskane czy też klejone? Mam jeszcze problem z samą tarczą jest przykręcona małymi śróbkami i muszę jeszcze dokupić taki mały kluczyk do tego.
BMW forever!!!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rozebrałem zegary i wskazówki zdjąłem wsposób następujący:

-należy podważyć je równo po dwóch stronach wskazówki żeby równo wyszła ja zastosowałem do tego dwa śrubokręty, a później nożyczki (były nawet lepsze do tego celu niż śrubokręty)

-trzeba użyć trochę siły ale nie gwałtownie i z wyczuciem

-po złożeniu wszystkiego okazało się że nic w ten sposób nie popsułem i zegary w 100% sprawne

teraz wyglądają tak

http://img89.imageshack.us/img89/5356/hpim0396fj7.th.jpg

WAŻNE należy zapamiętać położenia krańcowe wskazówek bo przy zdejmowaniu napewno się poprzesuwają i nie będą wskazywały prawidłowo.

BMW forever!!!