Skocz do zawartości

[f10] Przedlift - tapicerka drzwi tylnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy z tylnych drzwi można śmiało podmienić element skórzany z rączką? Szukam do siebie tyłu w kolorze z siatką od głośników i niestety wszystkie są na plastikowych powierzchniach zjechane, pozadzierane itd.

Jedyne, co potrzebuję to maskownice głośników.

W związku z tym:

1) czy drzwi bez maskownic mają miejsce i normalnie umożliwiają montaż głośników?

2) czy tapicerka skórzana jest do przełożenia z drzwi A do drzwi B?

boczek.png

Opublikowano

tak, powodzenia. Jest bardzo trudno znaleźć dokłądnie takie jak potrzebujesz.

Ja już w drugiej BMW przechodzę ten etap. Przerabianie boczków tez już przechodziłem - nie jest to łatwe.

Opublikowano

Dzięki :)

No cóż, życie...

Wydawało mi się, że skórę da radę odpiąć i przełożyć drugą, a środek będzie taki sam dla obu wersji - z różnicą "zasłonięte skórą" lub nie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ogarnięty plastikarz powinien to zrobić...

10 lat temu mój dokładał mi góry boczków z roletami do moich ciemnych dołów.

Opublikowano

pikopiko jasne, że na upartego się da.

To o czym piszesz samodzielnie robiłem w F30 i teraz zacząłem w F10 dlatego wiem z czym się to wiąże. Z resztą nie tylko ja z forum.

A że pytający spytał się czy "...można śmiało podmienić element skórzany" to raczej interesują go proste metody typu wymiana samych dekorów.

Dlatego odpowiedziałem że się nie da.

Opublikowano

Mam już boczki w kolorze, jeden ma naderwanie na wysokości kolana około 2cm, ale znając renowatorów da radę to skleić i uzupełnić, żeby nie było widać.

Trafiłem z golasów tył na komplet z roletami, ambi i HK, tak więc zadowolony póki co :)