Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...przegladalem sobie allegro i trafilem na takie ogloszenie

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128310906

Co szanowni koledzy o tym sadza (chodzi szczegolnie o przebieg) albo koles jest tak bezczelny, ze pisze o takim przebiegu albo robi sobie jaja, albo jest to prawda :jawdrop: ...jesli jest to mozliwe to co o tym myslicie??Bo mi sie jakos w to wierzyc nie chce...

P.S A co lepsze pisze, ze autko mialo 3 wlascicieli... hehehe :duh: to juz wogole szkoda gadac...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
hmmm, kilka aut przywiozłem i nauczyło mnie to jednego: wszystko jest mozliwe. W 2004 przywiozłem 520i 24V z przebiegiem 127 tyś. z 1991 roku, nikt nie wierzył póki nie luknął w książkę serwisową...serwisowany do 2003 w serwisie BMW, ostatni serwis, coś koło 115 tyś..
Opublikowano
Książkę serwisową można kupić. Tak naprawdę można (szacunkowo) ocenić przebieg oglądając wóz na żywo. Ale nie sądzę, żeby beemka z linku miała 65tkm. To nie jest jakieś 507 żeby wyciągać je tylko na spacery w weekend. Poza tym gość napisał, że auto jeździło głównie po autostradach... Musi być strasznie zamęczone, 1.6 nadaje się raczej do miasta, a na autostradzie pewnie było nieźle żyłowane.
Opublikowano
a ja was zaskoczę.... moje BMW odkupiłem od ojca, który miał ją od nowości... znam auto na wylot, nigdy nie miał nic dłubane przy przebiegu... no i uwaga... rok produkcji 1992 - przebieg 120 000
Opublikowano
Książkę serwisową można kupić...

...ale trzeba być laikiem aby tego nie sprawdzić i nie prześwietlić...albo uwierzyć na słowo sprzedawcy o ciemnej karnacji skóry. Ja akurat kupowałem do 1-go właściciela (zdarzają się takie przypadki...jeszcze :lol: ), dlatego wszystko jest możliwe. Co do podania zalety, że auto jeździło tylko po autostradach przy tym modelu jest raczej odstraszaczem, zgadzam się z Tobą Marco, że musiało dostać po zaworach nieźle, oj nieźle...

Opublikowano
No ja nie przecze, ze jest niemozliwe...No ale na zdrowy rozsadek to az sie nie chce wierzyc!! :roll: ...w ogloszeniu nic nie jest napisane o ksiazce serwisowej...i jescze tych 3 wlascicieli...hehehe tak wiec powinni to byc jacys dziadkowie :wink: no ale...wszystko jest mozliwe :)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

jest jeszcze taka mozliwosc

kazdy kto mial to autko, kupywal je tylko dlatego ze pisalo na nim BMW

a gdy wsiadl do niego i sie tym przejechal to tak sie zrazil ze tylko sporadycznie tym wyjezdzal :P :P :P

Opublikowano

nie mozemy stwierdzic czy przebieg jest orginalny czy nie ze zdjec trzeba auto obejrzec... ja wierze w nieskie przebiegi bo wiele takich widzialem.

Pewien pan do mojego taty wpada zawsze na wiosne i jesien ma 524td z przebieg 96 tys km jest pierwszym wlascicielem od 1986 roku przebieg baardzo niski bo w koncu ma auto juz 20 lat in pewnie na allegro kazdy by uwazal ze przebieg krecony a jest orginalny mimo iz od nlisko 10 lat wpada do nas wiec nie ma wpisow w ksiazeczke...

Naprawde niektorzy bardzo malo jezdza a takich przypadkow moge wymieniac i wymieniac np. jeszcze moja mama...

Jesli auto jest 2 lub 3 autem w rodzinie to jest oczywiste ze bedzie mial malutki przebieg...

Takie jest moje zdanie..

moje modele
Opublikowano
Musi być strasznie zamęczone, 1.6 nadaje się raczej do miasta, a na autostradzie pewnie było nieźle żyłowane.

hmmm... :think:

dlaczego tylko do miasta i dlaczego odrazu żylowane... :?:

przecież to ma 102 KM... mase własną 1215 kg... i prędkość max 183 km/h...

to spokojnie można taki autkiem śmigać... po autostradzie... :cool2:

a teraz niemcy juz tak szybko po autostradach nie jezdzą... teraz to robią głównie polacy... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Musi być strasznie zamęczone, 1.6 nadaje się raczej do miasta, a na autostradzie pewnie było nieźle żyłowane.

hmmm... :think:

przecież to ma 102 KM... mase własną 1215 kg... i prędkość max 183 km/h...

to spokojnie można taki autkiem śmigać... po autostradzie... :cool2:

pozdrawiam

cosmo

Heh to prawda, da sie tym jeszcze co nieco posmigac :norty: , ale ja tez w ten przebieg nie wierze...moj ma na liczniku niby 180 tys. a w niemczech mial 3 wlascicieli. W srodku jakos nie widac mocno zeby byl wymeczony...calkiem ladnie wyglada...kiera cala, nie powycierana, pasy tez chodza luzno, silniczek ladnie bzyczy...ale czasami mam watpliwosci ze on ma 180 tys. przebiegu :worried:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
mówiąc szczerze to miałem wcześniej golfa III GTI i jeździł (a przynajmniej przyśpieszał) o niebo lepiej od BMW 320, a do 1.6 wolę wogóle nie porównywać..... więc moim zdaniem 1.6 to jest miejskie auto ;)
Opublikowano
W tak niski przebieg jestem w stanie uwierzyć, pod warunkiem że jest to udokumentowane wpisami w książce, ale przede wszystkim rachunkami, wydrukami z warsztatu, z datą i przebiegiem . Oczywiście, inna jest sytuacja, gdy znasz właściciela a on swoje auto. Stan samochodu nie odpowie Ci jednoznacznie czy auto ma 65 tys. km czy 140 tys. km jeżeli jest dorze utrzymane. Podsumowując: wierzę w cuda, pod warunkiem że są udokumentowane. :mrgreen: Pozdrawiam.
Opublikowano

A ja uwazam ze wszystko jest mozliwe.

Ostatnio przyprowadzilem znajomemu z pracy passata '94 TDI. Samochod ma przejechane 112000km,wszystkie przeglady w ks.serwisowej,100000% bezwypadkowy. Nie ma nawet najmniejszej zaprawki zrobionej - sprawdzony caly mikrotestem ( dla niewtajemniczonych- droga zabaweczka z branzy stoczniowej do mierzenia grubosci powklo lakierniczych-nie da sie oszukac).

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

3 lata temu kupowałem w Dortmundzie starego Opla Kadetta D. Auto znalazlem na autoscout24. Samochodzik od pierwszego właściciela miał kilka niegroźnych wgniotek. W środku nóweczka, kierownica i pedały nie wytarte, podsufitka bielutka. Jedynym właścicielem Opelka od nowości był starszy pan - potwierdzają to wpisy w briefie. Oryginalny przebieg potwierdzony książką serwisową prowadzoną do praktycznie ostatniego miesiąca - 68 tysięcy km. Auto z 1984 roku :D Cena - 100 eurasków...

Takie rzeczy ciągle się zdarzają!!

http://a.imageshack.us/img541/7055/repsolp186x50.jpg

Pełna oferta olejów REPSOL dla motoryzacji

tel.: 888 233 740

Opublikowano
Tak dokladnie - mozliwe jest wszystko!!!! Moj sasiad ma merka 190 z 1991 roku - przebieg - 55 tys km chyba o ile pamietam i jest na 1000000% oryginalny bo kupil tego merka w salonie! :P :P
Opublikowano

Dlatego, że ten silnik kończy się zanim się zacznie, 1.6 i 1.8 nie nadają się do wyprzedzania, do szybszej jazdy. Są ok do miasta, nie piją dużo i dobrze się sprawują. Ale na autostradzie ten silnik nie schodzi poniżej 4500obr. Na zwykłej drodze jest jeszcze gorzej bo nie wyprzedza się tak płynnie.