Skocz do zawartości

e38 zamiana zwykłych lamp na ksenon po liftingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie, mam okazję kupić takie ksenony, ale nurtuje mnie kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi przeszukując forum, a mianowicie:

1. czy maska i nerki są takie same jak w rocznikach <2000 ?

2. kierunkowskazy po lifcie są weższe, czy to oznacza ze trzeba wymienic blotniki?

3. czy mocowanie nowej lampy wymaga wymiany pasa przedniego?

4. jak z elektryką czy wtyczki są takie same i czy są dostępne ew. przejściówki?

5. pytanie dodatkowe :wink: czy zderzak przedni po lifcie pasuje bez przeróbek do mojego staruszka (04.95)?

z góry dzięki za konkretne odpowiedzi :modlitwa:

Opublikowano

Witam,

z tego co wiem - lecz moze sie myle - wystarczy wymiana blotnikow.

Mozna wiedziec - za ile - mozesz kupic te reflektory.

SEBEK_E38

http://jungle.ovh.org/bmw_downx.gif

Opublikowano
miesiac temu miałem taką BMW przed liftem teraz mam po lifcie i też właśnie tam zagladałem oglądałem czym to sie różni na oko różnicy nie widać ale ponoć jest wydaje mi sie ,że maska jest inna błotniki napewno inne w zdeżaku nie widze różnicy bo porównywałem z autem stojącym obok ze starym przodem troche w górnej części inny ale ja wiem? czy trzeba zmieniać no i pod lampami te listewki ale to jest razem z lampą a wtyczki zaraz zobacze czy inne. już zobaczyłem chyba takie same są, są na 8 pinów podłórzna wtyczka z dwoma rzędami pinów po 4 z każdej strony przesunięte względem siebie o wysokość jednej dziurki czyli jedna strona wyżej druga niżej patrząc na wtyczke
BMW sie nie psuje
Opublikowano
a ty masz zwykłe lampy to co innego to jeszcze LCM trzeba łojojoj to nie tak łatwo bedzie ja myślałem ,że z xenonu zmieniasz na xenon ale życze powodzenia
BMW sie nie psuje
Opublikowano
miesiac temu bylem na gieldzie i pan od czesci bmw powiedzial mi ze maska jest taka sama..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
Witam,

z tego co wiem - lecz moze sie myle - wystarczy wymiana blotnikow.

Mozna wiedziec - za ile - mozesz kupic te reflektory.

możesz 1500PLN :norty:

a ty masz zwykłe lampy to co innego to jeszcze LCM trzeba łojojoj to nie tak łatwo bedzie ja myślałem ,że z xenonu zmieniasz na xenon ale życze powodzenia

tak mam zwykłe lampy czy możesz przybliżyć temat z tym LCM o co chodzi co trzeba kupić i co przerobić?

Opublikowano
LCM to moduł świateł taki komputerek do nich, i napewno do xenonu jest inny niż do zwykłych lamp wiem napewno bo gość se zmienił lampy bez modułu i na postoju bez zapalonego motoru działało po zapalleniu motoru gasło i tak to wyglądło wiec jeszcze szukaj moduł swiateł ale czy wtyczka pasuje nie mam pojęcia
BMW sie nie psuje
Opublikowano
o i jeszcze xenon sie sam poziomuje jest takie użądzenie na przednim wachaczu prawym u ciebie pewnie niema, spryski lamp ma mieć więc nie jes to prosta sprawa taka przeróbka.
BMW sie nie psuje
Opublikowano
o i jeszcze xenon sie sam poziomuje jest takie użądzenie na przednim wachaczu prawym u ciebie pewnie niema, spryski lamp ma mieć więc nie jes to prosta sprawa taka przeróbka.

dzieki za odpowiedz to teraz mam nad czym myslec :mrgreen: