Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie!

Mam pytanie, trochę szukałem już na ten temat ale nigdzie nie mogę znaleźć prostego rozwiązania.

Chcę przesyłać jakkolwiek muzykę z mojego telefonu na farbyczne radio BM'ki.

Posiadam BMW F30 z 2013 r, jest bluetooth ale działa tylko do rozmów telefonicznych, nie ma problemu z połączeniem z telefonem przez bt ale tylko jako zestaw głośnomówiący. Z tego co wyczytałem po prostu połączeie bluetooth audio to było dodatkowe wyposażenie którego nie posiadam, musiał bym dokupić taką skrzyneczkę która zwie się "combox" pociągnąć kable, wgrać oprogramowanie i wtedy "odblowkowała" by mi się funkcja AUDIO. (to jest to co udało mi się wyszukać do tej pory).

Jeślichodzi o bardziej analogowe rozwiązania tj. zwykły kabel czyli podłączenie telefonu do portu USB samochodu wyswietla mi się komunikat " Nie Obsługiwane", więc też odpada chciałem aktualizować oprogramowanie w tej bmce ale ściągnałem aktualizacje wrzuciłem na pendriva w ustawieniach wybrałem aktualizację idowiedziałem się że już mam aktualne oprogramowanie.

Zwykły AUX odpada bo jacka już nawet nie mam w telefonie, poza musiałbym sterować audio przez tel co w czasie jazdy jest niewygodne.

Telefon to iPhone Xs Maxx auto jak powyżej,prawdopodobnie sprawdzałem ze swoim starym iphonem 6s też nie współgra.

Jest jakiekolwiek rozwiązanie "software'owe" żeby nie musieć dokupować skrzynek po 500 zł i ciągnąć kabli itd? Wyczytałem jeszcze na amerykańskich forach że tzw. Y-Cabel może zdać egzamin czyli jedna strona lightening a druga usb i jack do auxa, ale pkt pierwszy nie mam pojęcia czy jeżeli już nie obsługuje zwykłego usb to przy takim kablu będzie to samo.

Dzięki za wszsytkie odpowiedzi.

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na początek może sprawdź czy nie masz w bagażniku comboxa. Ja w F34 miałem ale opcja streamingu audio nie była dostępna. Wystarczyło zakodować i wszystko działało.
Krzysztof