Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień dobry. Pytanie mam następujące, czy w silnikach 2.8 w e39 były jakieś zmiany w sprzęgłach w silniku m52tu od 97 roku? Pytam ponieważ zamówiłem sprzęgło, ale okazało się, że do mojej e39 z 2000r nie będzie pasować. Czy po 97 weszło sprzęgło z samoregulatorami czy one się nie różniły? Z vinu wychodzi mi sprzęgło o numerze 21217515141. Moglibyście podpowiedzieć co będzie do mojej e39 pasować?
E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano
Pytam ponieważ zamówiłem sprzęgło, ale okazało się, że do mojej e39 z 2000r nie będzie pasować.

Jakie zamówiłeś?

Opublikowano
Zamówiłem Sachsa 3000724001, po podaniu sprzedającemu vinu stwierdził, że nie będzie pasować. Pytałem na innych aukcjach i sprzedawcy twierdzą, że jak najbardziej to sprzęgło sachsa będzie pasować. Już zgłupiałem
E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano
Daj swój VIN auta i zaraz Się sprawdzi co było oryginalnie i porównamy z tymi numerami co podałeś
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Wiem że w m52 są dwa rodzaje sprzęgła. Z samoregulacja i bez. 97r ma chyba bez. Dopiero podkreślam że chyba od kwietnia wchodziły z samoregulacja. Ale 97 i silnim m52tu to śmierdzi mi swapem lub błędem autora
Opublikowano
Ale 97 i silnim m52tu to śmierdzi mi swapem lub błędem autora

Albo niedoczytaniem pierwszego posta:

do mojej e39 z 2000r nie będzie pasować
Opublikowano
Dzień dobry. Pytanie mam następujące, czy w silnikach 2.8 w e39 były jakieś zmiany w sprzęgłach w silniku m52tu od 97 roku?

Bardziej o to mi chodzi. Nie było. 52tu od 97r. Nie rozumie tylko co za problem podać vin i kod silnika i niech dobiorą sprzęgło. M52 miały różne sprzęgła a dokładnie wysprzegliki m52tu nie miały zmian w konstrukcji sprzęgła. I napewno miały somoregulator