Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Szanowni, jest pytanie do Was, czy ktoś z obecnych ma sprawdzone połącznie F30 z fotelikami / nosidełkiem Recaro + baza ?

znalazłem na stronie https://www.recaro-kids.pl/privia-evo.html możliwość sprawdzenia czy baza pasuje do F30, wynik jest negatywny, stąd moje pytanie, czy ktoś mimo wszystko próbował mierzyć np Recaro Privia Evo z dedykowaną bazą

- a może macie inne sprawdzone rozwiązania ?

Opublikowano

Hej,

Co prawda mam F34 ale temat fotelików jest mi znany.

Bmw ma dość mocno kanapę wyprofilowaną i stary fotelik z poprzedniego auta juz nie pasował dobrze, zły kąt.

Polecam wziąć sobie bazę z fotelikiem regulowanym 180/360 stopni i do tego regulowany kąt pochylenia.

U nas sytuacja była taka że dziecku podczas snu głowa leciała do przodu co było niebezpieczne.

Podjechałem do fotelik.info i dobrze dobrali nam. Kupiłem Besafe Izi I-twist. Naprawdę warto podjechać do jakiegokolwiek sklepu i przymierzyc na aucie.

Opublikowano

tak jak kolega wyżej napisał - w bmw kanapa jest mocno pochylona. ja jeszcze jestem na etapie nosidełka, przy zmianie samochodu również musiałem kupić nowe nosidełko. Najlepiej jest pojechać do centrum fotelików tak aby dobrali coś odpowiedniego. Z tego co pamiętam jako takie były 3 modele, każdy od innego producenta, ja wybrałem Nosidełko Joie - ma regulowaną pozycję (siedząca, leżąca i coś pośrodku) i w pozyvji wyjściowej miało najbardziej zbliżony kąt do optymalnego.

Minus - dość ciężkie.

Fotelik będę dobierać osobno, z nową bazą ;)

Opublikowano

Dzięki za podpowiedz, zobaczę polecany przez ciebie model.

Masz rację że warto pojechać przymierzyć - ale w obecnej chwili, to hmm nie wiem czy chce jechać :) poza tym mam ponad 300 km żeby tam dojechać, u mnie w okolicy wszystkie tego typu sklep są pozamykane - do odwołania,

a chciałbym coś już wybrać, najlepiej jakby ktoś z użytkowników F30 polecił co się mieści na kanapie, bo tak jak wspomniałeś kanapa jest dość mocno profilowana i nie wiem czy wszystkie foteliki będą pasować.

Opublikowano
ja jeszcze jestem na etapie nosidełka

yyy.. no właśnie ja od nosidełka chce zacząć, a nie fotelika jak pisałem wcześniej :)

ale widziałem że są takie systemy że baza zostaje ta sama, tylko zmieniasz nosidełko na fotelik

- takie rozwiązanie chciałbym zastosować żeby niepotrzebnie później wymieniać bazę przy zmianie.

Opublikowano

dla przypomnienia pierwszego pytania.

Czy ktoś z Szanownych miał do czynienia z połączeniem F30 i nosidełko Recaro z bazą ?