Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie wiem czy komuś zdarzyła się podobna sytuacja, mianowicie próbowałem po wymianie spalonego modułu FRM (ten sam numer części) włączyć opcje dla opuszczania lusterek przy wstecznym, załączanie się PDC i kilka rzeczy, które na starym module działały.

Przez moją nieuwagę :mad2: przypadkowo nadpisałem plik TRW pustym plikiem używając NCS-a. W tej chwili nie można połączyć się z modułem interfejsem DELPHI.

Czy jest może ktoś na tym forum, kto posiadałby plik TRW do tego modułu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak tylko to zepsułeś to tak jak apacer napisał. Ale skoro modułu nie widzi to chyba spitoliło się bardziej. Masz FRM3 więc szansa jest spora.
Opublikowano

Sam moduł jest ok tylko przypadkiem całą zawartość kodu z niego usunąłem przez pomyłkę wcisnąłem write i się nadpisało puste.

A chciałem po wymianie modułu przywrócić działanie PDC po wstecznym, opuszczanie lusterka i klamkę dotykową.

Dodatkowo mechanik mi jeszcze całkiem poprzestawiał funkcje PDC w module od samego PDC i błąd czujników po przycisku nawet wywala.

Jak to konkretnie .MAN naprawić przyznam, że się dopiero uczę tego całego NCS'a :P

Najlepiej jakby znalazł się ktoś kto zgrałby mi taki plik .TRW i przerzuciłbym do siebie :)

Opublikowano

Pobierasz plik z modułu będzie się nazywał FSW_TRW otwierasz jesli coś będzie w pliku usuwasz wszystko następnie zapisz jako domyślnie jest nazwa pliku FSW_TRW i teraz na końcu dopisujesz .man czyli FSW_TRW.MAN i zapisz, następnie wrzucasz to NCS. Moduł powinien sam sobie wszystko zaczytać, powtarzasz czynność tym razem plik będzie już pełny z funkcjami które możesz kodować/zmieniać. Zmieniasz co cię interesuje i znów nadpisujesz plik .man i tak dalej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk