Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Nazywam się Marcin. To mój pierwszy post tutaj, więc witam szanowne grono.

Kolega dał mi się ostatnio przejechać swoim E36 touring z silnikiem 1.9diesel (nie wiem jaki to model). Bardzo fajne autko, dobre wyposażenie, ciche, ładny dźwięk. No i duże. Lecieliśmy nim też do Poznania, 300km na jeden raz i było bardzo wygodnie.

Poprzednio miałem Skodę Favorit :doh: Na chwilę obecną rozważam zakup samochodu o cechach następujących:

- diesel (nie wchodzi w grę nic innego)

- spalanie < 10l na 100km w mieście bez ciśnięcia

- duży, przestronny, o charakterze rodzinnym. E36 wystarczy jako "duży" ;-)

- solidny, niezawodny przy założeniu "jak się dba to się ma".

- bezpieczny, nowoczesne i skuteczne zawieszenie oraz hamulce

- precyzyjny w prowadzeniu, budowany dla osoby która lubi i umie[*] jeździć a jazdę traktuje nie jak przymus ale przyjemność

- dobry też na zimę: skuteczne ogrzewanie, ABS, sensowny rozruch

- w cenie ~20tys (za samo auto).

Nie mam wątpliwości co do osiągów 318 tds. Wystarczy żeby sensownie wyprzedzał ~100km/h. W razie nagłej potrzeby zrobienia setki w 6s posiadam motocykl (nie jakiś ścigacz, ale wystarczy - dla ciekawych: Suzuki GS 500).

Puff, dużo tego wyszło. Dziękuję jeśli dotąd doczytałeś :mrgreen:

[*] ciągle się uczę, nie jakoś żebym wymiatał

Opublikowano

Gaaa! :duh:, głupio wyszło z tym motocyklem - jakbym się chwalił :oops: Przepraszam.

Jeśli chodzi o diesla, to wybrałem go, ponieważ uważam, że ciężej go zajeździć niż benzyniaka. Za 20 tys nie ma cudów, to będzie ostro przechodzona maszyna, minimum 120tys km i kilku właścicieli. Czy mam rację? Jeśli nie - poprawcie, doradźcie.

Opublikowano
Gaaa! :duh:, głupio wyszło z tym motocyklem - jakbym się chwalił :oops: Przepraszam.

Jeśli chodzi o diesla, to wybrałem go, ponieważ uważam, że ciężej go zajeździć niż benzyniaka. Za 20 tys nie ma cudów, to będzie ostro przechodzona maszyna, minimum 120tys km i kilku właścicieli. Czy mam rację? Jeśli nie - poprawcie, doradźcie.

Napisze tak :lol: za 20tyś.zł to będzie napewno przechodzona i napewno z przebiegiem 200-300tyś.km :twisted: Diesla szybciej zaorasz niz benzyne w szczególności r6 :twisted2: :norty:
Opublikowano
W razie nagłej potrzeby zrobienia setki w 6s posiadam motocykl (nie jakiś ścigacz, ale wystarczy - dla ciekawych: Suzuki GS 500).

GS-ik 500 jest ok. Na torze Poznań koleś "skroił" mnie takim sprzętem, mimo że miałem 26 koników więcej (SV 650)... :wink: No ale on startował w GS Cup. I tak było fajnie. :mrgreen: Pozdrawiam.