Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze to jest licytacja, więc cena nie zostałą jeszcze ustalona - 17.000zł za 525tds z 98r. to śmieszna suma, prawie jak oferta z Media Markt nie dla idiotów. :duh:

Po drugie samochód jest kredytowany lub stanowi zastaw pod kredyt, więc nie wiadomo jak wygląda jego sytuacja prawna.

Po trzecie nie jest to pełna opcja, jak piszę sprzedający - brakuje np. Navi i elektryki siedzeń.

A tak poza tym, to rozmawiałeś ze sprzedawcą :?:

Jaka jest aktualna cena razem z obciążeniem kredytowym :?:

Opublikowano
W takich sytuacjach, najlepiej poradzić się fachowca jak to wygląda od strony prawnej. Jak sporządzona jest umowa i czy wogóle auto może być sprzedane. Spore ryzyko.
Opublikowano
ja bym sie w automata nie pakował - i nie bedę :)

Hmm, to jest 525tds :doh:, więc chyba nic do niego lepiej nie pasuję, jak porządny automat. Tutaj bym polemizował, ale sporo o tym było i raczej nie warto zaczynać poraz kolejny sztandarowego tematu na forum. :silenced:

Opublikowano
pomimo tego ze nie mialem nigdy innego auta niz Polonez ktorego wlasnie ma zamiar zamienic na takie BMW jak w temacie powiem Ci szczerze ze jakies mam wachania co do automatycznych skrzyn biegow, ich skomplikowanej budowie i w razie czego kosztownych napraw. Nie mowie to o zaletach manuala bo diesel nawet na turbinie nie nadaje sie na rajdy :P
Opublikowano
W takich sytuacjach, najlepiej poradzić się fachowca jak to wygląda od strony prawnej. Jak sporządzona jest umowa i czy wogóle auto może być sprzedane. Spore ryzyko.

Jeżeli na auto wzięty jest kredyt, na pewno jest obciążone zastawem rejestrowym.

Kupowałem rok temu pojazd obciążony takim zastawem, procedura wyglądała nastepująco:

1. Wycieczka z właścicielem do banku, spłata kredytu i pobranie zaświadczenia o spłaconym kredycie..

2. Z tymże zaświadczeniem WŁAŚCICIEL FIGURUJĄCY W DOWODZIE REJESTRACYJNYM auta musi złożyć w sądzie wniosek o wykreslenie zastawu z rejestru zastawów.

3.Z decyzją sądu Z KLAUZULĄ WYKONALNOŚCI, i dowodem rejestracyjnym poprzedni właściciel czyli sprzedający (ewentualnie obecny właściciel pojazdu czyli kupujacy - zależy od urzędu) powinien sie udac do właściwego wydziału komunikacji celem wykreślenia zastawu z dowodu.

UFF..., już można rejestrować. :wink:

Chciałem zaznczyć, iż są to moje osobiste doświadczenia i nie orientuję się, jak wyglądają przepisy w chwili obecnej. Warto sprawdzić przed zakupem.

Opublikowano
Rozmawiałem ze sprzedającym chce to oddać za 32 tyś. Ja nie chciałem żeby mi doradzali ludzie którzy jeżdżą polonezami i tym podobne tylko żeby ktoś zobaczył wygłąd auta jakieś wady spostrzegł lub ewentualne zalety. A tak wogóle to nie ma nic lepszego niż automat. ( steptronic jak ktoś bardzo już chce przełączać biegi) :mrgreen: Mi się to znudziło jak miałem 18 lat to chciałem se pomachlawać teraz potrzebuje komfortu i wygody :dance: