Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ok to raczej zdecyduje się na ten z pompą za 100zl więcej
  • Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam jeszcze pytanie, czy ten problem z olejem pojawił się nagle, czy stopniowo narastał?
Opublikowano
Raz na tydzień półtora puścił dymka zawsze max 3km od startu na zimnym, zawsze w tym samym miejscu i w żadnym innym wypadku nic się nie działo. Później auto poszło na geometrię i był dramat z dnia na dzień dla tego tez dziwne to
Opublikowano

halfi

Niebieskich takie problemy nie dotyczą :wink: , nie mogłem się powstrzymać :) sry.

Słupek z pompą to "szybsze" rozwiązanie bo w wersji bardzo ekonomicznej wsadzamy do auta i z części:

- podkładki pod wtryskiwacze

- olej

- f. oleju

- ciecz chłodząca

i ma qu... chodzić skoro jest gwarancja .......... bo inaczej :mad2: robi się problem.

Pomijam koszt montażu i uzbrojenia silnika.

Jak jest pompa główna zdemontowana to jak majster poblokował/zablokował tak na prawdę nie wiadomo.

W temacie o rozrządach M47 i M57 w dziale sam naprawiam wstawiłem zdjęcie "ściągacza/wyciskacza pompy" ... brakuje tulejki ale do wymiany rozrządu z niej się nie korzysta.

Opublikowano

GRANATOWY to też niebieski! :lol: :lol: :lol: :lol:

Właśnie sprawdzałem w TIS procedurę demontażu pompy CR i raczej się wycofam z kupna tego bez pompy CR.

Gościu daje pisemną gwarancję z możliwością zwrotu w ciągu 30dni więc akurat tutaj chyba problemu nie będzie a jako, że jest co jest teraz w polsce to auta raczej nie będę oddawał do serwisu tylko sam usiąde z dźwigiem i go wymienię. w 90% i tak już wszytko jest odłączone i rozebrane. Czas jest i narzędzia też są więc czemu nie. Jeżeli bym wszystko robił sam to w 1500zł bym się zmieścił spokojnie na gotowo.

Całe szczęście, że oleju nie wymieniłem. Dosłownie dzień przed tym jak wszystko się posypało miałem zmieniać olej ale mówie poczekam aż odbiorę auto z geometrii. Czyli olej i filtry już są. Podkładki zaraz zamówię a płyn chłodniczy w sumie to grosze.

Aaaa.... zapomniałem jeszcze dodać, że zrobiłem próbę olejową. Po wlaniu troche oleju do cylindra wyszło 25bat zamiast 6 więc....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Póki co silnik rozłożony i czekam aż przyjdzie drugi słupek. Przełożę graty i będzie jeździć dalej. Póki co nie spieszy mi się bo pod domem jeszcze 3 inne Bmw stoją wiec mam czym jeździć :D

...powoli myśle nad G20 :mrgreen:

Opublikowano
Póki co silnik rozłożony i czekam aż przyjdzie drugi słupek. Przełożę graty i będzie jeździć dalej. Póki co nie spieszy mi się bo pod domem jeszcze 3 inne Bmw stoją wiec mam czym jeździć :D

...powoli myśle nad G20 :mrgreen:

Zacne plany :D Ale przy obecnej sytuacji bym sie na razie wstrzymał :D :mad2: