Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No coz przykra sprawa z tym silnikiem rzeczywiscie tym bardziej ze nie dalo zadnych znakow ostrzegawczych.... ani informacja o niskim cisnieniu ani a stukow... no to by potwierdzalo jednak fakt, ze silniki N55 w pierwszych latach produkcji mialy wady fabryczne zwiazane z problemem wlasnie z panewkami

bardzo możliwe, ale kiedyś to było co innego, swoją pierwszą 5'tką e39 528i zrobiłem 250 tys, i wymieniłem tylko termostat, a olej wymieniany był co rok bo wszyscy tak wtedy robili :mrgreen: Tyle szczęścia że ''góra'', została nieruszona, zawory etc, bo aż nie chce myśleć co by było.

Opublikowano

Panowie czy istnieje jakiś motor w nowszych BMW, który nie ma wad fabrycznych, większych problemów ?

Miałem ochotę na N55 jednak po przeczytaniu kilku wypowiedzi czar prysł.. N20 też szału nie robi (napęd pompy oleju, rozrząd itp).

Czy lepiej iść w b48, b58 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:mrgreen:

Odkąd auta zaczeli tworzyć ksiegowi a nie inżynierowie to niestety jakosc spadla bardzo. N55 ogolnie lepszy niz n20 ale jak sie sypnie to koszta sa :duh: Moj jakby sie sypnal 4 miesiace pozniej to bym mial nowke sztuke okazje kupic w prawie tych samych pieniądzach co wydalem na remont. A tak pozostala mi na tamta chwile regeneracja.

🙃🙃

Opublikowano
Panowie czy istnieje jakiś motor w nowszych BMW, który nie ma wad fabrycznych, większych problemów ?

Miałem ochotę na N55 jednak po przeczytaniu kilku wypowiedzi czar prysł.. N20 też szału nie robi (napęd pompy oleju, rozrząd itp).

Czy lepiej iść w b48, b58 ?

Podobno silnik b48 i b58 sa solidniejsze... ale kto to wie :) nie wiele silnikow sa z przebiegami na ten moment 150 kkm+, wiec to dopiero sie okaze za rok czy dwa :) ale z informacji jakie mozna znalezc nie maja problemow z pompa oleju ani z panewkami wiec to juz jakies swiatelko w tunelu :)