Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, Mam pytanie czy to normalne rano jak odpalę samochód jest ok , dojadę do świateł jakieś 20metrów stanę i zaczyna mi trząść całym samochodem tak jakby na boki pojadę dalej jakieś kilometr i już jest dobrze nie odczuwam trzęsienia auta ale tak jak by silnik miał wibrację . Dodam poduszki silnika mam nowe , czy to może być dwumas ? Samochód ma najechane prawie 200tyś km .
Opublikowano

Mozesz zaczac od zalania dodatku do diesla "Diesel Spulung" - z ASO BMW. Kosztuje okolo 50zl.

Mozliwe, ze wtryski stracily smarowanie (zimowa ropa ma mniej parafiny) - ten dodatek moze pomoc. KIedys mialem podobnie, zalatem ten dodatek i poprawilo sie pod kilkuset kilometrach (w miare przepalania paliwa z dodatkiem).

Opublikowano

czy silnik nie hałasuje Ci jak jest zimny? Jeżeli hałasuje i trzęsie to do sprawdzenia jest rozrząd.

Oprócz "spulunga" polecam też środki Archoila, AR6400 do okresowego czyszczenia wtrysków oraz AR6200 do każdorazowego dodawania do paliwa.

Opublikowano

Jak te dodatki nie pomoga, to wtedy na diagnostyke - i sie dowiesz.

Moze jeszcze cos z dolotem, jakies lewe powietrze, weze popekane, moze jakies zwierzaki jakies dziury zebami porobily...

Gruszka turbo? Typow jest wiele, tylko diagnostyka prawde powie.