Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Widziałem w kilku postach na forum że jest możliwość w naszych samochodach, nie wiem czy konkretnie też w moim, zgrywania muzyki na dysk twardy poprzez wejście usb w schowku. Patrzyłem również na możliwość aktualizacji map nawigacji, ale również była mowa o wejściu usb w schowku. Sprawdzając u siebie, niestety nie ma żadnego wejścia usb. Posiadam wyświetlacz multimedialny idrive business, z mapą nawigacji z 2013r. Jest jakaś szansa zgrania muzyki u mnie bądź aktualizacji mapy? Macie pomysł w jaki sposób to zrobić? Dodam że w podłokietniku mam wejście na USB i AUX.

Kolejnym pytaniem jest odtwarzanie muzyki poprzez bluetooth. Sprawdzałem działanie telefonu z samochodem przez bluetooth, ale tylko mogę prowadzić rozmowy. Gdzieś wyczytałem również o sprawdzeniu czy posiadam combox. Pomożecie?

Opublikowano
Aktualizację navi zrobisz z usb w podłokietników. Muzyki nie zgrasz bo nie masz dysku twardego przy bussines, ale najprawdopodobniej możesz muzykę odtwarzać z pendriva w tym usb w schowku (nie jestem pewny czy w przedlicie, który masz można, ale chyba tak).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można, można.

Co do BT. W Twoim roczniku, jeżeli masz najprostszy zestaw BT, nie da się odtwarzać muzyki bezprzewodowo i nie pomoże żadne kodowanie itd.