Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Znacie jakieś ciekawe rozwiązanie montażu radia cb w modelu E46??

Nie chcę niszczyć tapicerki wiercąc dodatkowe otwory. Może macie u siebie radia. Podeślijcie zdjęcia.

Pozdrawiam,

junkiE46

Opublikowano

Z lewej strony masz schowek zamontuj sobie tam, plusy tego miejsca sa takie:

1 Radia nie widac- nie szpeci wnetrza

2 Nie masz zbednie wywierconych dzior na zewnatrz

Jeszli zamontujesz tam to gruszke przewieszasz przez kierownice a jesli jej nie uzywasz to chowasz do schowka tam gdzie radio. Ja właśnie u siebie tam umiejscowilem radio cb i tez w e46 do tego antena magnetyczna na klapie od bagaznika po lewej stronie- tez mozna schowac w razie potrzeby do bagaznika.

Moj zestaw CB: radio UNIDEN510pro, antena magnetyczna wilson 0,98cm.

Jak narazie caly zestaw sprawdza się bez zastrzeżen.

Opublikowano
zmieściło się w tym schowku ? czy trzeba coś wycinać / mam U520xl i wciśnięte między fotel pasażera a półkę z telefonem , miejsce ok ale na widoku
Opublikowano

Ten schowek jest trosze za krotki i trzeba wyciac tyl schowka ale po wycieciu nic nie widac. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz.Pozdrawiam.

Aha radio w dostepnym miejscu ale do e46 nie pasuje to miejsce a poza tym radio na widoku szpeci wnetrze auta.

Opublikowano
Ten schowek jest trosze za krotki i trzeba wyciac tyl schowka ale po wycieciu nic nie widac. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz.Pozdrawiam.

Aha radio w dostepnym miejscu ale do e46 nie pasuje to miejsce a poza tym radio na widoku szpeci wnetrze auta.

no u mnie akurat jest dość ładnie włożone bo nie wystaje poza obrys schowka na telefon - jedynie pokrętła , pasażerowi nie przeszkadza no i jest pod ręką ,grucha jest pod podłokietnikiem dostępna od ręki więc chyba zostawie tak jak mam - miałem a A4 właśnie w schowku po lewej strony kierownicy tam gdzie BMW ma schowek - było niepraktycznie jednak ze względu na przewieszony kabel do gruchy nad konsolą kierownicy i sama grucha wisząca przy kluczykach

Opublikowano
nie wiem gdzie lepiej pod lokietnikie psuje wnetrze auta e-46 to auto z klasa i Cb na widoku nie pasuje a pokretła pod reką po co??? przeciez włączasz CB i jedziesz!!! Chyba ze lubisz sobie "pogrzebać" w pokrętłach???A poza tym to sama antena od CB wystarczy na widoku bo radyjko jak ci obczją to szkoda szyby. Antena polecam magnez a radio schowane. Stajesz wtedy na parkingu i jak ci ukradną to max radio a CB ci zostanie a tak to bedziez 2 razy w plecy. Przecież CB używa sięw trasie a nie w miescie w którym mieszkasz więc po co ci pod ręką pokrętła i wygodnie umiejscowiona gruszka??? Ja CB używam od 3 lat i powiem ci ze schowek po lewej stronie to idealne miejsce. Używasz tylko kanalu 19 masz nasłuch czasami cos powiesz i jest ok. ja zalozylem CB bo mam firme transportową i rozmawiam z moimi kierowcami i to sporo i w zyciu bym w swojej e46 nie zmienił miejsca montazu radyjka CB. Bo e 46 to nie polonez ze wszystkie modyfikacje musi byc widac;przeciez to nie auto dla pospolitych "wieśniaków i cfaniaczków w dresiku z miasta"bo ich poprostu na to auto nie stać!!!!
Opublikowano
sprawdzę sobie ten schowek , w audi tak miałem i było ok , pokrętło czasami potrzebne bo jak szumy zbyt duże to skręcam - antenę mam na uchwycie bagażnikowym ale na tym ścięciu poniżej szyby tylnej bo ta jest otwierana niezaleznie od bagażnika / touring / i jest ok , w drugim aucie też mam CB a pierwsze miałem w 91 roku / cobra / ale wtedy było raczej nieuzyteczne - obecnie z radyjkami nie rozstaję sie od 5 lat - pierwsze co robię po kupnie auta to właśnie CB