Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowi pojawił się problem związany z ubezpieczeniem. Mianowicie dziś udałem się do swojego agenta w celu zrobienia polisy na drugie auta, a tu po chwili WTF czemu składki poleciały od grudnia tak do góry no i szukanie przyczyny. Po czasie wyszło że na moim koncie pojawiła się szkoda wiec szukanie dalej o co chodzi no i jest. W styczniu 2019 roku auto sprzedałem koledze i on teraz miał szkodę tj. na początku grudnia 2019 roku. Auto jest zarejestrowane na niego wszystkie formalność dopełnione ja również byłem w wydziale komunikacji wyrejestrować auto, wszystkie oświadczenia z powstałej szkody mają wypełnione, a jednak szkoda przypisana została dla mnie.

Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym :?:

Puki co będę rozmawiał z AXA i wysyłał wszystkie dokumenty ale mój agent mówi, że to nie będzie takie proste.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dokładnie, po sprzedaży informujesz towarzystwo ubezpieczeniowe o sprzedaży.

Jeśli chciałbyś przykładowo zrezygnować i wypowiedzieć, by w ten sposób odzyskać pieniądze - musi to zrobić obecny właściciel auta.

Opublikowano
Sprawa będzie załatwiona. Polisa była zawierana nie u mojego agenta tylko przez bank z uwagi na to, że już nie chciałem kontynuować pakietu bo auto szło na sprzedaż ale mniejsza o większość. Wróciłem do domu i zacząłem załatwiać sprawę tel do ufg a później do AXA i sprawdzili że zeczywiscie jest szkoda ale faktycznie nie moja i powiedzieli że zgłaszają sprawę do Ufg żeby wychować ją ja między c, ase znalazłem umowę i wypełniony dokument o zmianie podmiotu więc mysle że musiałem zrobić skan i zgłosić ten fakt no i widzę na skrzynce że mam zwrot z AXA o przyjęciu dokumentu. Myślę, że dlatego podczas rozmowy konsultant powiedział, że glasza o wycofanie szkody. Jakby tego było mało koledze też naliczyli wzwyżki przy robieniu kolejnej polisy.