Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem jest następujący: kupując samochód wiedziałem, że tylne drzwi po stronie kierowcy nie otwierają się od zewnątrz - działały tylko od środka z dużymi oporami. Ostatnio coś się urwało - z pomocą pewnej osoby - i drzwi wogóle nie mogę otworzyć.

Jak dobrać się do nich?? Czy da się ściągnąć boczek bez otwierania drzwi ew czy da się lekko odchylić??

Co należy pociągnąć, podważyć, szarpnąć by je otworzyć?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

Odkręć korbkę od szyby ,jeśli masz,potem odkręc śruby znajdujące się pod rączką,przesuwając w przód zdejmij zaślepkę (obwódkę)koło klamki i podważ śrubokrętem od dołu tapicerkę,na chama,pewnie połamią się zatrzaski ale kupisz je wsklepie motoryzacyjnym po 50 groszy,a i wcześniej wykręć cypelek od blokowania drzwi ,po zdjęciu boczka zobaczysz zamek.

Zresztą SIEKIERA widzę zę jesteś z sosnowca ,podjedź ja jestem z Bytomia ,to pomogę.

Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano

Witam

Dzięki za odpowiedź... Z braku wcześniejszych musiałem improwizować i o dziwo nic się nie połamało, może poza 2 zatrzaskami, które akurat miałem.

Klamka wewnętrzna naprawiona - niestety zewnętrzną muszę dokupić, gdyż złamała się dźwignia "popychająca" zamek.

Zatrzaski po 50 groszy... :clap: - gdzie takie tanie widziałeś??

Ja za swoje płaciłem chyba 1,90 na Allegro...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Zatrzaski u mnie w motoryzacyjnym pod domem,nie są od bmw ale pasują idealnie,pozdrawiam
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20