Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

z racji tego, że poprzedni post został zablokowany, wrzucam ponownie mój problem ponieważ przeszukałem forum i nic nie znalazłem na ten temat. A więc przy gwałtownym puszczeniu i dodawaniu gazu czuć lekkie szarpnięcie autem jak również obrotu delikatnie się zawahają (delikatnie jak się odpuszcza/dodaje nic), byłem u 3 mechaników (dobrych) i jeden mówi że wszystko sztywne i nic nie widzi, pozostałych dwóch twierdzi, że ten typ ma tak przez valvetronica. Sprawdzane było wszystko w aucie, gumy ok (prócz łącznika - bardzo delikatnie spękany) podpora nie ma luzu, prócz błędu kata nic nie ma na kompie.

Moje pytanie czy ktoś ma podobnie ? Czy łącznik ma taki wpływ? Ponieważ chce wymienić łącznik i podporę zapobiegawczo. Dodatkowo nic nie stuka/puka po odpuszczeniu gazu i dodaniu, żadnych wibracji. Wkurza mnie to niesamowicie, traci się na komforcie przez to...

Opublikowano
Sprawdź jeszcze czy nie ma luzu na półosiach, bo możliwe ze jest delikatny luz i wtedy słychać taki stuk, jakby dobicie.
Opublikowano

Co to za błąd kata ? Od sondy lambda ? Może szarpanie występuje od nieprawidłowej mieszanki związanej wlanie z błędem katalizatora. Niestety nie opisałeś dokładnie jaki to błąd i można tylko spekulować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
No właśnie stuków brak, cisza totalna. Co do błędku kata to standardowy w tych silnikach (nie pamiętam kodu) sondy są wporządku pod sprawdzeniem. Zastanawiam się jeszcze nad poduszkami skrzyni bo przed zmianą sprzęgła mi konkretnie waliła dwumasa i może jakieś gwinty zerwało a poduszki mogą być całe, co myślicie ?
Opublikowano
U mnie błędy 29f4 i 29f5 zniknęły po zmianie stacji ,od miesiąca nic nie wyskakuje.
Opublikowano
Bez kasowania, właściwie od razu po odpaleniu na stacji zniknął. Dolewałem jeszcze tylko dodatek do czyszczenia ,ale wtrysków.
  • 2 tygodnie później...