Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce kupić g30 z obniżonym zawieszeniem

Jak jest różnica w wysokości auta z normalnym zawieszeniem

Czy warto

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Warto bo to jedyne na którym trochę mniej się buja ten samochód.

Różnica jest o 10mm względem serii.

Opublikowano

Z własnego doświadczenia - nie polecam obniżonego zawieszenia M. Miałem F10 ze standardowym zawieszeniem oraz zawieszeniem M (oba w M Pakiet). Standardowe zawieszenie na codzień w użytkowaniu jest wystarczające, fakt czuć różnicę między nimi, ale obniżone zawieszenie przy każdym parkowaniu na mieście to udręka. Trzeba uważać, żeby zderzakiem nie zahaczyć o krawężnik - niestety ten 1 cm zwykle brakowało, żeby wsunąć nos auta ponad niego.

Obecnie w obu G30 wzięliśmy ze wspólnikiem M Pakiet ze standardowym zawieszeniem, żeby nie utrudniać sobie życia.

Opublikowano

Mi też nie zdarzyło się zahaczyc o krawężnik.

Standardowe zawieszenie jest dla mnie za miękkie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może w F10 tak było, G30 z m pakietowym to balia na kołach a co dopiero ze standardowym...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam m pakietowe zawieszenie obnizone i zawsze uwazam na krawezniki z przodu i nigdy nie podjezdzam pod a jak musze to wysiadam i sprawdzam najpierw. Gdybym mial zawieszenie standardowe robilbym dokladnie tak samo bo to tylko centrymetr a w oczach nie mam metrowki zeby okreslic czy to jest cm za duzo czy wystarczajaco. Jak ktos chce miec spokoj z kraweznikami to nalezy zastanowic sie nad suvem bo w kazdym standardowym aucie jest ten sam problem.
Opublikowano
Miałem F11 na zawieszeniu Mpak do tego eibach -30mm przez 4 lata nigdzie nie zahaczyłem, prowadzenie i wygląd auta na mega + nawet komfort jazdy jest wyższy niż na serii. To samo robię na wiosnę z G31 :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
orzel86, widziałeś jak to jest w Eibachu wymyślone? W G31 dają na tył tylko regulowany łącznik pomiędzy zawieszeniem a czujnikiem od pneumatyki i w pewien sposób oszukuje się tym łącznikiem komputer przez co mniej pompuje. Zastanawiam się jak to wpłynie na prowadzenie. Nie ma tu oddzielnych sprężyn które się wymienia. Czy w F11 było tak samo?