Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Z tego co wiem to nie bezpiecznik a wypięcie kostki przy przepustnicy wydechu.
  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Czyli tak jak mówiłem.

Pozostaje pytanie jak duża jest różnica w autach z nowym softem bo nie znalazłem w tym temacie odpowiedzi.

Opublikowano
Czyli co szybkie wyciągnięcie kostki po odpaleniu auta i powinny być otwarte na stałe? Jak ktoś spróbuje to niech da znać, ciekawy temat. Nie wyjdzie potem w sterowniku ze kostka odpiera i błędów wywalać? Może to głupie o co pytam ale te kwestie są kompletnie mi obce
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Błędu na desce nie będzie, w pamięci się zapisze.
Opublikowano

W sumie skoro to kwestia softu ktory nie wpływa ogolnie na produkt to Bmw samo powinno dawać możliwość wgrania takiego softu. Przecież nawet gdyby auto przekraczało dB to w razie kontroli ka mam problem a nie oni. Chyba ze zle rozumuje

W ogóle czy w m340i ten problem tez występuje?

Opublikowano
W sumie skoro to kwestia softu ktory nie wpływa ogolnie na produkt to Bmw samo powinno dawać możliwość wgrania takiego softu. Przecież nawet gdyby auto przekraczało dB to w razie kontroli ka mam problem a nie oni. Chyba ze zle rozumuje

W ogóle czy w m340i ten problem tez występuje?

Tak, tez nie ma “strzelania”

Ja mam wyciagnieta wtyczke ze sterownika, ale to tylko troche poprawia sam dzwiek bez efektow spencjalnych.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Odróżnijmy jeszcze strzały przy zmianie biegów (których w g20 nie było od początku) od tzw burbles czyli „pierdów :lol: ” przy przegazowaniu na luzie. Te wydają się być obecne w m340i i w 330i przed zmiana softu.
Opublikowano
Nie zgodzę się, nawet 320i z car netu które miałem dwa tygodnie na zastępczym miało w sporcie strzały z wydechów. Oczywiście strzały to za duzo powiedziane, ale to było w czasie jazdy. 30i przed liftem tez
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mogę się mylić, pooglądałem chyba wszystkie filmy w sieci na ten temat i ani razu nie słyszałem takich strzałów jak mam w f30. Tak czy owak trochę szkoda.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jak jeździłem testowym 330i z początku produkcji, to popiardywał przy odpuszczaniu gazu około 3-4K rpm i przy redukcji biegu przy tych samych obrotach, natomiast przy zmianie biegów na wyższy przy przyśpieszaniu nie było nic.
Opublikowano
Randal ma racje, sam wydech nie uaktywni dzwiekow, a sama klapa tez nic nie zmieni. To jest kwestia softu.

Otóż nie. Mój seryjnie prawie w ogóle nie strzela, z nonres Milltekiem zdecydowanie strzela ;) Mapa mapą, tam można dorzucić wiadrem popsy i bangsy. Ale bardziej odetkany wydech będzie strzelać mocniej ;)

Opublikowano

No popatrz, a ja rozmawialem z jednym z najlepszych fachowcow w PL czyli MG Motorsport i powiedzial mi tak jak napisalem. Downpipe + frontpipe (zastapienie gpf) i wydech seryjny da nam jedynie glosny, wyrszniejszy dzwiek + kilka KM wiecej. Samo strzelanie to efekt softu. Wspolpracuja z Dynosoftem i taki mam komunikat :D

Tak obecnie jest w serii G, odnosisz sie konkretnie do tego modelu czy czerpiesz te wiedze ze swojego S4 (bez zlosliwosci) jestem jedynie ciekawy :cool2:

Np

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Czesc,

pisze w sprawie "dzwiekow M340i"

Jak jeździłem testowym egzemplarzem przed zakupem to pięknie strzelał z wydechu na "p" podczas postoju i przy redukcji biegu lub odpuszczeniu gazu 3-4 tys obrotów.

W grudniu odebrałem nowe auto i owszem strzela w trybie parking ale juz podczas jazdy nie...

Poczytalem, ze moze to byc kwestia aktualizacji oprogramowania.

Wiecie cos na ten temat?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego niestety pierwsza zmiana jak będę miał 330i rwd szpera lub 340i to kompletny wydech no może bez końcówek od mg motorsport, gpf out i kat eur5.

Jeszcze o ile w 330i da radę to przeżyć, to jyz przy 340i wstyd.

No chyba że ktoś lubi ciszę i mu to odpowiada wtedy :cool2:

male-bmw-2.png
Opublikowano
Ja tam czekam do konca gwarancji i wgrywam strzaly ;) Jeszcze 22 miesiace :D

Haha, ja sie pewnie nie doczekam bo 5 lat xD

Juz wmawiam sobie "a po co mi te strzały" xD

I tak dobrze, ze zamowilem 330i a nie 320i jak mialem w pierwotnym planie :D

Opublikowano
A słyszeliście może czy m340i też może "ucierpieć" przy takiej aktualizacji, czy te normy dotyczą tylko słabszych wersji silnikowych ?
Opublikowano

Nie da się, ale auta które mają strzały to raczej nic im nie grozi.

m340i też ucierpiało, ktoś tu już pisał, z resztą jak wszystkie emki

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

W dniu dzisiejszym zaktualizowałem system przy pomocy telefonu (apka BMW Connected) do wersji 11/2019.70. Miałem obawy o utratę "strzałów", ale wg mnie nic się nie zmieniło... :o Strzela zarówno przy warczeniu jak i redukcji biegów/hamowaniu.

Liczyłem, że pojawi się obsługa głosowa w pl albo apka spotify, ale tutaj niestety nadal trzeba czekać... :mad2:

G20 wyprodukowane 04.2019