Skocz do zawartości

skrzynia biegow z 320i czy pasuje do 316i?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam e36 316i m43 z padnietą skrzynia, czy moge wlozyc skrzynie getrag z E36 320? tzn skrzynia jest chyba taka sama i by pasowala, pytam odnosnie przelożeń czy jest z tym jakis problem? czy musialbym cos dodatkowo wymieniac z elektryka? Gosc co sprzedaje mi z e36 320 mowi ze ta skrzynia pasuje do silnikow 1.6-2.5 e36 ...wierzyc mu? i poddac sie operacji?
Opublikowano
Według mnie jeśli założysz skrzynie z mocniejszego silnika to może ci sie gorzej zbierac. (nie jestem pewien ale tak mi sie wydaje)
Pozdrawiam !!!
Opublikowano
nie ma juz nikogo kto by sie znal na skrzyniach? aby byl pewny? bardzo zalezy mi na tej skrzyni i gdyby nawet chodzilo o samo "zbieranie się" to ja jestem sklonny wsadzic do mojego(bardzo zalezy mi na tej skrzyni bo wiem ze jest w 100% sprawna). nie chodzi mi o osiagi tylko o klopoty z samą jazdą typu- przez inne przełożenia komputer bedzie źle dawkowal paliwo i auto bedzie sie dusilo....no poradźcie