Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam,

Mam pytanie, czy da się coś zrobić, żeby usztywnić pedał hamulca, żeby reagował bardziej z góry, od dotknięcia? Inny płyn hamulcowy, zwiększyć ciśnienie?

Hamuje ok, ale trzeba wcisnąć naprawdę w podłogę, a tak strasznie miękki. Tarcze i klocki świeże i oryginalne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ilość płynu hamulcowego w układzie OK?

Odpowietrzony?

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć Wam, dziękuję za odpowiedzi. Układ po kontroli i jest wszystko ok podobno - po prostu takie hamulce są bez m-pakietu....

W m paku też są zwykle hamulce :mrgreen:

Jak zamawiałem to dodatkowe były sportowe z niebieskimi zaciskami.

Dopiero w g20 w m paku 330i sport hamulce są w standardzie

male-bmw-2.png
Opublikowano
No tak, chodziło mi że w samochodzie są hamulce M... Jak już przy tym temacie jesteśmy: to mając pakiet Sportline można sobie dołożyć M hamulce czy coś nie będzie pasować?
Opublikowano
No tak, chodziło mi że w samochodzie są hamulce M... Jak już przy tym temacie jesteśmy: to mając pakiet Sportline można sobie dołożyć M hamulce czy coś nie będzie pasować?

Będzie pasować - kompletne zaciski klocki tarcze, osłony

Problem może być jedynie z felgą, nie jestem pewien czy założysz felgę poniżej 18, ale wydaje mi się że 17 jeszcze wsadzisz, 328i w serii ma 330mm na przodzie przy 17 mpak to 340

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Będzie pasować - kompletne zaciski klocki tarcze, osłony

Problem może być jedynie z felgą, nie jestem pewien czy założysz felgę poniżej 18, ale wydaje mi się że 17 jeszcze wsadzisz, 328i w serii ma 330mm na przodzie przy 17 mpak to 340

Jak kupowałem swoją 17r to handlowiec mówił że tylko od 18cali hamulce m.

male-bmw-2.png