Skocz do zawartości

klima i ogrzewanie - ciągle zimne powietrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kurde cos mi sie stalo z cieplym powietrzem. Mam brak filtru w klimatyzacji ale to chyba nie o to chodzi. Jak mam wylaczona klime i biore na cieple powietrze to leci mi dalej zimnie, na klimie to samo.Jak mam ustawiona na 27 stopni to i tak leci zimnie powietrze,po wylaczeniu jej i ustawieniu ogrzewania nadal leci zimne powietrze.Gdzie moze byc problem i jak to mozna naprawic.Mozliwe ze mogly sie zapchac jakies przewody odpowiadajace za cieple powietrze???? Pomozcie
Opublikowano
Po pierwsze sprawdź na zimnym silniku poziom płynu chłodzącego, gdy będzie ok to trzeba spróbować odpowietrzyć.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

nie wiem czy tak samo jest przy klimie jak i bez ale w mojej byłej E36 też miałem to samo ale zablokowało się na gorącym :duh:

w każdym razie chodziło o iglice na elektrozaworze w komorze silnikowej, lubią się blokować szczególnie jeśli się długo nie przestawia temperatury i jeździ na tej samej. U mnie wystarczyło nawet nie przeczyścić te iglilce ale puknąć w ten elektrozawór, puścił i już działało :norty:

pozdr.

Yaro