Skocz do zawartości

Nowe srodowisko do diagnostyki/kodowania dla poczatkujacego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

potrzebuje pomocy w postawieniu środowiska do diagnozy i zakodowania BMW G30 z USA.

Pomoze ktos to ogarnąć jakie aplikacje najlepiej zainstalować i podzieli się jakimś poradnikiem jak zrobić konwersje z wersji USA na EU ?

Już skontaktowałem sie z Tokenmasterem w sprawie nowej wersji lunchera do E-sys, wykonałem donation i czekam na kod.

Co jeszcze warto zainstalować aby np móc skasować błędy jakie ma auto po lekkiej stłuczce i sprawdzić np ktory czujnik PDC jest uszkodzony i świruje co powoduje wyłączenie czujników lub zatrzymywanie awaryjne auta podczas cofania/ruszania.

Czy kabel ENET wystarczy do tych działań ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety sam launcher token master nie wystarczy z esys + ENET

idrive NBT_EVO aby przerobić na Europe i polski musisz patch-ować inaczej nie zaimportujesz map do nbt

jak coś to mogę na PW dać namiary na kolegę co Ci w tym pomoże ,

kodowanie BDC świateł EU wystarczy esys ale tylko przez FDL (ESYS)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sorry,ale jak pytasz o takie rzeczy,to raczej sam się za to nie zabieraj,bo potem może to sporo kosztować.Do diagnostyki ściągnij sobie Ista+.Z kablem enet działa bardzo dobrze.Ista P nie obsługuje już F serii, więc G tym bardziej.