Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi,

Kupiłem trójkę z N47 184KM. W trakcie "inspekcji" w ASO mechanik zaznaczył luz widma turbo. Możliwości są oczywiste - wymiana, albo regeneracja. Zastanawiam się nad regeneracją. Znalazłem we Wrocławiu zakład Turbo Serwis przy Klimasa. Czy ktoś z Was miał z nimi doświadczenia? Opinie wydają się być dobre i rzetelne. Może polecacie inny/lepszy punkt regeneracji?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie. Tak naprawdę nic nadzwyczajnego nie zaobserwowałem. Moc jest. Dźwięk też się zgadza, olej jest ok.

Mam samochód około dwóch tygodni i magiczna lista powstała podczas sprawdzania samochodu w ASO. Tak jak poczytałem, to mało prawdopodobne, żeby przy 120kkm* turbo kwalifikowało się do wymiany. Po wizycie w ASO wydaje mi się, że nieoryginalna choinka na lusterku podpadłaby pod usterkę :roll:

Z drugiej strony zastanawiam się jak mechanik odkrył wspomniany luz. Może to nie jest takie skomplikowane zajrzeć do środka...

*auto z salonu, kupione i robione w tym samym miejscu, więc przebieg pewny.

Opublikowano
Radzę Ci jechać do innego mechanika poza ASO niech to sprawdzi. Ja miałem delikatnie oleju na obudowie turbo i podczas wymiany oleju w ASO powiedzieli mi, że turbo cieknie i do wymiany, wycena na 12k. Okazało się, że jedną uszczelkę na rurze wymieniłem u mechanika i jest sucho jak pieprz. Uszczelka i robocizna niecałe 100zł (to i tak drogo, ale już się nie kłóciłem).

.