Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witak towarzystwo stałem się posiadaczem bmw e 91 320d 2006r 163km ,mam pytanie podłączyłem inpe i jest błąd 43E2 Drosselklappensteller chciałbym go wymienic na używke i teraz pytanie czy pasuje od silnika n47 i czy trzeba przeprowadzić aktywacja po wymianie https://www.czesciauto24.pl/oen/11717804384?&gadw=1&gclid=EAIaIQobChMIiPi15Ybq4wIVyeF3Ch3y9Q8wEAAYASAAEgK8e_D_BwE&gclsrc=aw.ds tu jest link do nowego i napisane ze niby trzeba przeprowadzic adaptacje ,moze ktoś sie wypowie na ten temat ,a i jeszcze jedno czy faktycznie jesli jest ten błąd to nie wypala sie dpf???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie trzeba adaptować.

Nie kupuj w tym sklepie bo to sklep niemiecki i czasem byle nic idzie miesiąc.

Numer Twojej przepustnicy znajdziesz po VIN na realoem.com i taką trzeba kupić.

Tak może się nie wypalać przez to DPF.

Być może wystarczy ją wyczyścić.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Kurde a juz zamówiłem używke bo ta moja nic nie działa ta spręzyna wogóle sie nie rusza a tak mysle ze skoro wyskakuje błąd to jest to usterka elektroniczna a nie mechaniczna. Jutro będe sciagał kolektor ssący aby zobaczyć słynne klapki to zobaczę i tą przepustnice
Opublikowano
Ja osobiście zamawiam na czesciauto24 i fakt faktem czasami idzie 2 tygodnie ale na ogół półtora i wszystko miałem. Plus mam taki, że mam NIP EU i mam cena obniżana z automatu o 23% z racji VAT. Czasami wychodzą tak śmieszne kwoty że aż szkoda nie kupić. Np kpl. Tarcz i klocków przod i tył z czujnikami do siostry CLA wyszedł 620zl za textar
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ich "obniżka" o ~23% to tak jak inni polscy sprzedawcy np. IC mają cenę katalogową a jak zadzwonisz z nipem to kupujesz za połowę tego a części masz tego samego dnia, ze zwrotem za darmo itp.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Witam posiadam bmw e 91 320d 2006r 163km jak kolega wyżej tylko fabrycznie bez dpfu ale i też bez przepustnicy .Kiedyś "mechanik" się zastanawiał jak ona jest gaszona skoro nie mam przepustnicy ??? odpowie mi ktos ? Pytam z ciekawości ,wszystko działa.Dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zbijane jest ciśnienie na szynie CR poniżej poziomu przy którym otwierają się wtryskiwacze i same wtryskiwacze są zamykane przecież są sterowane elektromagnetycznie.
3A0jS9b.png