Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z Bmw Seria 1 2005/06 rok 2.0 benzyna 130 km. Zaczelo sie od zapalenia kontrolki check engine. Komputer wykazal blad 2A83 ( sterowanie walkiem rozrzadu wejscie) i silnik przy ruszaniu klekotal jak diesel./ Wymienilem nastawnik faz rozrzadu wlot i bylo wszystko ok auto igla :) po 2 dniach ponowinie sie zapalilo okazalo sie ze swiece. Swiece wymienilem, tydzien mija i znowu kontrolka a auto tak dziwnie chodzi. Nastepnego dnia umowilem sie z mechanikiem a auto od rana chodzio idealnie i wszystko bylo ok wiec nie mogl niczego stwierdzic co to moze byc teraz po tygodniu ponownie kontrolka sie zaswiecila i auto jak by nie mialo mocy ... co to moze byc drodzy , formulowicze???:) dodam jeszcze ze ja jestem za granica i autem opiekuje sie kobieta i juz ma tego wszystkiego dosc :)

Pozdrawiam

Opublikowano

KAbel do diagnozy dostaniesz za100zł do tego programy którę są tutaj lub program B-Tool darmowy na androida.

Jak mamy na odległość ci napisać jaki masz błąd?

Opublikowano
tylko jak mam sprawdzic blad jak kontrolka dzis swieci a jutro nie albo po drodze do mechanika zgasnie ... bardziej chodzilo mi oto czy ktos mial podobny problem albo jakas podpowiec ze moze cos nie styka gdzie szukac odpowiedzi itd :D
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.