Skocz do zawartości

m47n odpływ klimy,klima,radio business cd,Olej Stan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Serdecznie mam 3 pytania do was :roll:

1.Czy ktoś wie gdzie jest odpływ klimy w e46? ponoc nad skrzynią biegów czyli dostać się do niego bez demontażu skrzyni nie wykonalne?

2.Czy po użyciu klimatyzacji i wyłączeniu jej w m47n powinna być woda pod autem? bo typ od klimy mówił,że tak np kumpel ma vectre a drugi leona i w nich jak wyłączą klimę to mają kałużę pod spodem a u mnie nie ma nic z tym,że wchodząc pod auto i ściągając osłony a następnie wyłączając klimę widać jak leci małym ciurkiem z tym,że na ulicy tego się nie zobaczy bo to wszystko wyparowuje przy skrzyni biegów...

i nie wiem czemu ale mam tłusty nalot na kratkach nawiewu.Płynu od chłodnicy nie ubywa.Szyba jest ok nie jest tłusta jedynie po wyłaczeniu klimy kratki robią się takie jak by tłuste mokre i nie wiem czemu.

3.Po 2 tygodniach stania gdy dziś przy 30stopniach uruchomiłem klimę ciągle podczas jazdy dobiegał jakiś świst z klimy z kratek nie chciał ustać.2 tyg temu tak nie było.. takie jak by szuranie słychać

4.Radio business cd e46 alpine nie wiem czemu ale jadąc autem potrafi zaciąć się piosenka i nie idzie płyty wyjąć.. dopiero lekkie uderzenie ręką w okolicach listwy nad radiem powoduje,że płyta się wysunie.Czego to może być wina?

5.Pytanie odnośnie oleju.Auto stało ponad 2 tyg po 2 tygodniach sprawdzam poziom oleju i jest maksymalny czy to oznacza za dużo oleju? jak można go odciągnąć?poprzez bagnet czy może korkiem spustowym miski ? a może tak ma być? ze przez tyle czasu jak stał to się wszystko zlało do miski i jest poziom całkowicie maks

Edytowane przez DwaLitry
Opublikowano
Jak chodzi o klime to też się zastanawiam ,u mnie nie widać żadnej kałuży ,a jeździłem żony audi to tylko jak zgasiłem i za chwile już pod autem woda.
Opublikowano
też myślałem,że nic nie leci ale po zdjeciu osłon widać po zgaszeniu jak leci tylko,ze to wyparowuje wszystko na skrzyni biegów.. musiało by się lać fest,żeby widzieć to na ulicy hmm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do tej wody z klimy to tak jest jak piszecie nie widać bo na skrzyni wszystko odparowuje. Co do oleju to sprawdza sie go na rozgrzanym silniki i min 5 min po zgaszeniu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii