Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
100 x lepsze będą te oryginalne LCI z ringami bez xenonu, niż nowe podróby. Jak nie zależy ci na xenonie, a na atrakcyjnej cenie i dobrym wyglądzie auta, to kup właśnie takie i będziesz zadowolony.

Mogę prosić fotkę jak to wygląda?

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Odpowiedzi 580
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Co ty gadasz ? Na sllegro pelno lamp lci. Od 700 za komplet halogenowych lci do 3-4 za xrnon lci z mocnymi ringsmi

kurcze to może ja szukać nie potrafię bo znajduję same pojedyńcze sztuki a jak komplety to tylo zamienniki :mad2: a koledzy powiedzcie czy takie będa ok? http://allegro.pl/show_item.php?item=2843405469 i czy w nich żarówki np na ledowe zmienić można? a jesli tak czy to ma sens?

Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
Opublikowano
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=285855

Z tym ze tu poszły w ruch jeszcze mocniejsze żarówki do ringów.

wlasnie chciałbym osiągnąc taki efekt jak na fotkach :mrgreen: i dlatego pytam czy te lampki do których wrzuciłem link z allegro będą odpowiednie :shock: :shock:

• Zarejestrowani
Opublikowano
Beda odpowiednie ale ringow w fzien prawie nie widac co jest pokazane na jednej z fotek

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Beda odpowiednie ale ringow w fzien prawie nie widac co jest pokazane na jednej z fotek

kucze nie rozumiem :duh: tzn słaba fotka czy jakieś lipne ringi?

Opublikowano
Ja mam taką zmianę na reflektory LCI (zwykłe halogenowe) więc nic nie kodujesz, podpinasz pod stare kostki i wszystko działa tylko zwróć uwagę przy zakupie czy nie są przypadkiem od Angola (jest to zaznaczone na kazdym reflektorze strzałkami i symbolami kraju) bo jak bedziesz mijał sie z panami w niebieskich strojach to na bank zawrócą żeby porozmawiać o kątach swiecenia. :nienie:
Opublikowano
Ja mam taką zmianę na reflektory LCI (zwykłe halogenowe) więc nic nie kodujesz, podpinasz pod stare kostki i wszystko działa tylko zwróć uwagę przy zakupie czy nie są przypadkiem od Angola (jest to zaznaczone na kazdym reflektorze strzałkami i symbolami kraju) bo jak bedziesz mijał sie z panami w niebieskich strojach to na bank zawrócą żeby porozmawiać o kątach swiecenia. :nienie:

i mógłbyś powiedzieć czy jest różnica w porównaniu z pre lci no wygląd ringów na pewno ładniejszy a co z oświetleniem drogi? llepiej gorzej czy bez zmian?

Opublikowano
Myśle że bedzie bez szału u mnie była lekka różnica poniewaz poprzednie lampy były troche porysowane i "wypiaskowane" a te które kupiłem były przedewszystkim nowsze i w lepszym stanie.Wracając do reflektorów sprzedawanych to w necie jest mnostwo informacji jak rozpoznać do jakich aut są produkowane pamiętaj że najłatwiej po strzałkach rozpoznać.Popatrz u siebie (jak staniesz z przodu z otwarta maska) na górnej części reflektora będzie mnostwo symboli i znaczków i miedzy innymi strzałki które muszą być w tą samą strone co w twoich lampach)Jak chcesz to zrobie fotki jak to umnie wyglada i sie zastanowisz (zresztą tu na forum już ktoś pokazywał zdjecia z lampami od LCI)
Opublikowano
Myśle że bedzie bez szału u mnie była lekka różnica poniewaz poprzednie lampy były troche porysowane i "wypiaskowane" a te które kupiłem były przedewszystkim nowsze i w lepszym stanie.Wracając do reflektorów sprzedawanych to w necie jest mnostwo informacji jak rozpoznać do jakich aut są produkowane pamiętaj że najłatwiej po strzałkach rozpoznać.Popatrz u siebie (jak staniesz z przodu z otwarta maska) na górnej części reflektora będzie mnostwo symboli i znaczków i miedzy innymi strzałki które muszą być w tą samą strone co w twoich lampach)Jak chcesz to zrobie fotki jak to umnie wyglada i sie zastanowisz (zresztą tu na forum już ktoś pokazywał zdjecia z lampami od LCI)

no byłoby super :D ja służbowym w trasie jestem i w moim dopiero przed świetami maskę otworzę żeby sprawdzić co i jak ale rozumiem że chodzi o to żeby przypadkiem od Anglika tej lamynie kupić?

Opublikowano
dzięki obejrze pewnie za parę dni bo niestety dostepu do neta nie bedzie :duh:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kurde czytam już cały dzień i nie moge znalesć konkretnie tego co mie interesuje

Mianowicie łącze się z NCS i teraz co mam zrobić żeby aktywować światła do jazdy dzinnej?? (zgrać plik i wgrać go podobnie wiem już jak)

mam instrukcje ze stronki http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=73650 ale to jest do e46

A ja mam e91 z 2006 roku z xenonem

Potrzebuje porady w co mam dokładnie wejść czy w FRM czy w NFRM ??? >>>>>>później następne jaki moduł wybrać KOMBI czy FRM ???? nie wiem >>> bo następnie tak jak w instrukcji z e46 wchodze w "coapireadsggetfswpsw"

I ewentualnie prosiłbym jeszcze które dokładnie funkcje pozmieniać żeby już nie szukać na forum:) W sumie najbardziej mi zależy na tym co wyżej napisałem

Opublikowano

komunikujesz się przez CAS potem wybierasz Moduł w którym chcesz robić zmiany,w twoim wypadku FRM

Zmiany

TAGFAHRLICHT_ECE

aktiv

DRL_V_GEDIMMT

aktiv

DRL_WERT_DIMMUNG- ściemnianie

wert_02

Opublikowano
komunikujesz się przez CAS potem wybierasz Moduł w którym chcesz robić zmiany,w twoim wypadku FRM

Zmiany

TAGFAHRLICHT_ECE

aktiv

DRL_V_GEDIMMT

aktiv

wert_02

No i lipa wchodzę w CAS wybieram moduł FRM naciskam f5 (Basic functions) wybierm CoapiReadSgGetFswPsw i wywala mi błąd ( błąd aplikacji naciśnij zamknij albo ignoruj >> kolejny komunikat po wybraniu którejś z opcji >>>NCSEXPEKT wywołał ogólny problem ochrony modułu :((

Opublikowano

spróbowałem zrobić tak jak na filmie

niby nie wyskakuje żaden błąd pisze coding enden ale nic się nie zmienia oraz po ponownym zgraniu danych wszystkie dane w pliku są bez zmian?? tak jak przed zmianami. W czym może leżeć problem??

Opublikowano

udało się:) tylko jest taki problem jak zrobiłem tak jak kolega wyżej napisał

Zmiany

TAGFAHRLICHT_ECE

aktiv

DRL_V_GEDIMMT

aktiv

wert_02

I dziwnie sie porobiło po wprowadzeniu tych parametrów:

pokrętło w pozycji wyłączonej - palą się długie na 50%

pokrętło w pozycji pozycyjnych - palą się ringi i długie 50%

pokrętło na Aautomacie - same długie 50%,

pokrętło na mijania - wszytsko normalnie ringi + xenon

Opublikowano

czemu piszesz żeby ringi paliły się na 50% wystarczy jak by normalnie sie paliły plus długie na 50%. W dzień jak do tej pory jeżdze to na xenonach + ringi i jakoś jednak je widać

a ta opcja co to takiego

LICHT_AN_LED

nicht_aktiv