Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Miałem ostatnio taki przypadek ze jechałem samochodem i auto w pewnej chwili straciło moc i zgasło. Po odholowaniu auta do mechanika i podpięciu komputera okazało się ze pokazuje błąd słabe ciśnienie w listwie rail. Paliwa było na ok 80km tak pokazywał komputer i mechanik stwierdził ze to przez brak paliwa i zalecił sprawdzenie wtrysków. Okazało się ze wszystkie 4 wtryski są zatarte. Kupiłem wtryski i po założeniu auto nadal nie odpala i niby nie wyrzuca żadnego błędu. Co może być przyczyna ? W jakim kierunku iść ? Ktoś może miał taki przypadek ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć , do sprawdzenia pompa w baku i pompa wtryskowa , ciśnienie na listwie 280-300 bar potrzebne jest żeby auto odpaliło ,

Sprawdzaliście czy były opiłki w baku , wtryski się tak same z siebie nie zacierają , przeważnie zaciera się pompa wtryskowa i przez to uszkadzają się wtryski :oops:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano

mozesz juz miec wtryski do wymiany

jak nikt nie sprawdzil pompy i calego ukladu paliwowego

Opublikowano

Mam takie układy paliwowe nówki po przebiegu 1000km

IMG201906_qsnqsqx.jpg

IMG201906_qsnqsqs.jpg

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM