Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie a zarazem prośbę o pomoc. Zmieniłem moduł LM (uległ awari) na LM2. Wcześniej jak miałem przełącznik świateł ustawiony na Auto to świeciły światła mijania gdy silnik pracował i to było wygodne :8) Teraz mam taką lipę że za każdym razem wychodząc z samochodu muszę pamiętać o wł. światłach bo same się nie wyłączają :duh: Wyczytałem że w iDrive trzeba zaznaczyć daytime running light, tylko że u mnie nie ma tej opcji. Jest opcja mrugania kierunkowskazami i opcja doświetlania drogi do domu.

Da się tą opcję odkodować albo włączyć na stałe necexpert ? Chodz fajnie było by mieć możliwość wyboru w iDrive :D

20180302_191003.png.6677c59df26c16e347111fd063e7eda1.png

Opublikowano

Mam małą nawigację, jeden czytnik. Ale już wiem co się stało, serwis zamiast wymienićm moduł na lm2 włożył taki sam jaki był wcześniej :( czyli mam z powrotem LM (podobno się nie dało zmienić bo coś tam...).

Czy w takim razie da się aktywować DRL żeby widoczna opcja wł/wył była w iDrive czy jest to możliwe wyłącznie z modułem LM2 ?

A jeżeli nie to gdzie znajdę opcję żeby włączając światła po przez przełącznik świateł na auto lampy świeciły niezależnie od pory dnia (wył. czujnik zmierzchu) ?