Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie chce dolozyc zmieniarke w mojej e61 z 2006 roku. Za schowkiem mam przygotowane zlacze swiatlowodu juz z wtyczka . Co musze jeszcze do niej pociagnac ? Czy to samo zlacze wystarczy? Dodam ze po sciagnieciu zaslepki przewody swiaca czyli jest z nimi ok. Czy wystarczy to wpiac do zmieniarki i bedzie wszystko dzialac? Oczywiscie kodowanie obowiazkowe i o tym nie bede pisal. Czy jednak musze jeszcze jakies przewody pociagnac do niej? Widzialem na foto innych zmieniarek ze sa jeszcze jakies dwa inne zwykle przewody ktore wchodza do niej w tej samej wtyczce . Bardzo prosze o pomoc . Bardzo mi zalezy aby miec zmieniarke . Dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Ok a co jest co ? Rozumiem ze ta wtyczka co mam z swiatlowodem bedzie pasowac plug and play do zmieniarki tak? A zasilanie to ta sama wtyczka czy jak? Rozumiem ze brakuje plusa i minusa tak?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak plus do bezpieczników z przodu , a minus do karoserii .

Wtyczka

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e61-530d-tou/CTO0rJmt

Klikaj na numery na schemacie i zobaczysz gdzie są miejsca podłączenia .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
A zna moze ktos nr oem tej wtyczki od zasilania ktora wchodzi do tej wtyczki ze swiatlowodem? Chetnie kupie ja w aso i piny tez i zeobie sobie zasilanie sam. Ta duza ze swiatlowodem jest juz za schowkiem brakuje tylko tej malutkiej co wchodzi w nia od zasilania
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wkład do wtyczki

61136901844

Pin MQS z przewodem

61130006663