Skocz do zawartości

dziwny dzwięk po wymianie oleju ...vanos ? pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam kłopot może ktoś to już miał więc po wymianie oleju na nowy półsynt. silnik po nagrzaniu się do temp roboczej hałsuje tak jakby łańcuch albo rozrządu albo vanosa ocierał o pokrywe zaworów...czuć jak się ręke przyłoży auto ma ok 160tyś km przebiegu. i też nie wiem czy mi się vanos załącza czy nie bo kopa czuć dopiero po 3500obr a vanos jest po to żeby nie był taki muł na niskich obr. może ktoś miał podobny przypadek?javascript:emoticon(':?:')

Question

Opublikowano

Czy jesteś w 100% pewny, że wcześniej miałeś półsyntetyk? Być może poprzedni właściciel lał minerala? To by wszystko tłumaczyło.

Z drugiej strony nie wierzyłbym w 160tys.km w 13-sto letnim samochodzie. Ciekawe dlaczego wszystkie ponad 10-cio letnie fury mają od 160 do 180 tys. km.

Pozdrawiam,

Opublikowano

mialem kiedys 525i vanos :D

tez mialem takie dziwne zgrzytanie jak dodalem gazu..

myslalem,ze ten walek wywierci dziore.. :jawdrop:

ale mysle ,ze w moim przypadku ktos przy niej wczesniej majstrowal.. :cry2: ..moze to ta sama? :?: :?:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
wlalem 10w40 po 5tys km wymienilem na 0w40 bo nie moglem sluchac pukajacego popychacza, teraz jest wiele lepiej niz na polsyntetyku, mam m52.
przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania
Opublikowano

Moje E39 523i M52 Vanos z 97r. i przebiegu ok. 280.000km pracuje, az milo posluchac.

Caly czas od nowosci auto jedzi na olejach syntetycznych Castrol.

Od 4 lat na Castrol RS 0W40.

W okresach miedzyprzegladowych zuzywa max 0.5l oleju.

Pozraiwam

GO NAVY...
Opublikowano
Vanos raczej bym wykluczył , a bardziej stawiał właśnie na zawory

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif