Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm kolegów i koleżanki.

Samochód to BMW e91 2006.

Chciałbym zapytać czy w waszych e91 ranty tylnich błotników są pokryte czymś w stylu baranka, czy może są zupełnie gładkie.

Moje wyglądają tak:

HfqdXd.jpg

71OJGH.jpg

sKGLGX.jpg

Stz1V4.jpg

Dzisiaj natknąłem się na kilka innych e90 (głównie po FL) i ku mojemu zdziwieniu ranty ich nadkoli były gładkie.

Nie udało mi się niestety podpatrzeć żadnego touringa przed FL dlatego kieruję moje pytanie do posiadaczy podobnych samochodów.

Jak jest u was?

Opublikowano

Dzieki za szybką odpowiedź :lol:

Dzisiaj zaglądałem w nadkole kaźdej bmw, którą minąłem na drodze i żadna ale to żadna nie miała tam baranka.

Były to przedliftowe sedany, poliftowe sedany i poliftowe touringi. Mam teraz zagwozdkę od czego to zależy.

Mieszkam w tej części Niemiec w której zima praktycznie nie występuje, może ten baranek to jakieś opcjonalne zabezpieczenie antykorozyjne :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W poprzedniej E90 przed liftowej też na rantach błotników był baranek.

Może te z początków produkcji tak miały

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Możliwe. Twoja jest z tego samego roku więc pewnie coś w tym jest. Już w panikę wpadłem że pewnie go ruda konsumowała i reperaturki mam powstawiane.