Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

słuchajcie koledzy..to sie dzieje od jakiegos czasu..gdy jezdze na swiatłach wyłaczonych nic sie nie dzieje ale gdy włacze swiatła..to dosłownie po kilku sekundach wyskakuje mi komunikat o podswietlaniu tablicy(sprawdzam żarówki wszystko jest ok) :doh: nastepnie wyskakuje mi komunikat o swiatle STOP(tez jest wszystko ok)...i nastepnie ten sam problem ze swiatłami mijania(tez jest wszystko ok zarowki sa dobre)

cos wariuje ale nie wiem co???

pomozcie mi prosze :cry2:

dziekuje z góry

ps(mozeten moduł swiateł nawalił mozna go wymienic??)

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Babcia z duszą nastolatki:)

Opublikowano
Nie pękaj, przeczyścić styki trzeba. Miałem podobne objawy jak kupiłem auto: jade 200 km/h po autobanie i zachciało mi się włączyć światła dla lepszej widoczności, wyskoczyła masa komunikatów a na dodatek obrotomierz i prędkościomierz zaczęły pokazywać 0 :D Dla lepszej beki wskaźnik paliwa zaczął pokazywać maksimum :) Powiem tylko, że potem samo to przeszło.
Opublikowano
Te też. Również sprawdź i przeczyść styki w skrzynce z bezpiecznikami. Jak by co to uderz do jakiegoś elektryka, będzie wiedział co robić, a za taką usługe to nie obedrze ze skóry. Ogólnie winne są styki i przełączniki (świateł, świateł awaryjnych , przeciwmgielnych). Tak było przynajmniej u mnie.
Opublikowano
wiecie ,ja od 2tygodni mam takze maly problem ze swiatlami mijania i przeciwmglowymi.to znaczy,zauwazylem,ze gdy wlacze swiatla mijania to podczas jazdy one nagle same gasna i mam tylko postojowe.natomiast prawy przeciwmglowy wogole nie swieci,mimo ze sprawdzilem instalacje,zarowke nawet wymienilem.wczoraj zgasly jak wracalem do domu o 22:00 i z deka serduch do gardelka mi wskoczylo.Wiecie ,troche mnie to wkurza,bo autko wypieszczone,i na sprzedaz. Jezdze 535i. Co moze byc nie tak???? :cry2:
Opublikowano

Witam.

U mnie przeszły głupie komunikaty po odpięciu akumulatora na około 10 minut i po zmianie języka w komputerze. A co do podświetlenia tablicy rejestracyjnej to u mnie też styki były przyśniedziałe i pokryte coś jakby solą... :)

Pozdrawiam.