Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak rozebrać klapę tylną w touringu ? Chciałem ją zakonserwować i nie chce nic pourwać

Jak rozebrać przycisk, mocowanie wycieraczki w szybie? o

Opublikowano
Jak rozebrać klapę tylną w touringu ? Chciałem ją zakonserwować i nie chce nic pourwać

Jak rozebrać przycisk, mocowanie wycieraczki w szybie? o

w podpisie masz e34 - nie wiem czy jest tak samo jak w e39, ale zeby zdjac plastikowa oslone przycisku szyby, musisz miec malego torxa zeby odkrecic mala srubke trzymajaca oslone gorna. znajduje sioe ona od tylu tego elementu

Opublikowano

dzięki już poradziłem sobie z tym.

Duży plastik klapy trzyma się na kilku śrubkach + spinkach

Otwieramy szybę i zdejmujemy osłonę mała znajdującą się na silniku wycieraczki, jest na zatrzaski. Pod nią odkręcamy 2 śrubki.

Otwieramy klapę, otwieramy półkę z narzędziami, demontujemy półkę.

Pod półką jest kilka śrub. Po ich wykręceniu rwiemy plastik, trzeba wyrwać spinki plastikowe z zaczepów.

U mnie nie działało otwieranie szyby i finalnie urwałem plastiki od 2 śrub od góry. Teraz wiem ze można zdemontować wszystko inne i odchylić duży plastik tak żeby przesunąć zamek szyby. Potem odchylić szybę i odkręcić dwie śruby od góry.