Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Ja miałem EDC. Podziękowałem im definitywnie wstawiając Bilsteiny, które i Tobie polecam. Ostatnio je zmiękczyłem i zregenerowałem z Zerkopoolu w Warszawie.

:duh: no rzeczywiscie sposoby godne polecenia, zwlaszcza "zmiekczenie i regeneracja amortyztorow"

Jak nie masz zielonego pojęcia co to jest Bilstein B6 to się lepiej nie udzielaj bo się tylko ośmieszasz.

no zwlaszcza po "regeneracji" Bilstein z niego pelna geba.... :cool2:

a Bilsteina mialem na polkach w swoim sklepie od 1991 roku , wiec zapewniam Cie ze nie musisz mi tlumaczyc co to jest.

Widziałeś kiedyś jak jest zbudowany B6 czy tylko go miałeś na półce???

Opublikowano
Mcpaul, poprostu w gorzowie wiedzą lepiej. Mamy w magistracie takiego jednego od nich i on też wie, co jest najlepsze dla wszystkich.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano
Mcpaul, poprostu w gorzowie wiedzą lepiej. Mamy w magistracie takiego jednego od nich i on też wie, co jest najlepsze dla wszystkich.

oj przepraszam pana WARSZAWIAKA , ja tu biedny malutki z prowincji a zabieram glos....

no nie slyszalem jeszcze o Bilsteinie przystosowanym do regeneracji.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

nie chodzi mi o to, że jesteś z prowincji, zresztą gorzów to nie jest wg mnie prowincja, tylko o to, że mądrzysz się nie mając racji. wejdz sobie na www.zerkopol.pl i zobacz, jak chcesz zadzwoń do nich, i porozmawiaj na temat "regeneracji amortyzatorów bilstein".

Podaj Ci link bezpośredni do zakresu serwisu fabrycznego bilstein:

http://www.bilstein.pl/strona/oferta.html

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano

http://www.bilstein-amortyzatory.pl/program_sprzedazy.html

to oficjalna strona bilstein i jakos nie widze zeby bilstein polecal czy pisal cokolwiek o REGENERACJI zuzytego amortyzatora. A to ze firma Zerkpol na swojej stronie pisze ze ma USLUGE REGENERACJI o czym swiadczy? Nie rozumiem. No robia to i co z tego? Regeneracja amortyzatorow, no wedlug mnie to kiepski sposob....

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
http://www.bilstein-amortyzatory.pl/program_sprzedazy.html

to oficjalna strona bilstein i jakos nie widze zeby bilstein polecal czy pisal cokolwiek o REGENERACJI zuzytego amortyzatora. A to ze firma Zerkpol na swojej stronie pisze ze ma USLUGE REGENERACJI o czym swiadczy? Nie rozumiem. No robia to i co z tego? Regeneracja amortyzatorow, no wedlug mnie to kiepski sposob....

http://www.bilstein-amortyzatory.pl/lista_importerow.html

zreszta tu firmy zerkpol nie ma

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
ciekawe skąd zerkopol ma części zamienne do amortyzatorów? ze szrotów? sorry, ale zerkopol działa od 1985, a IHR od 1987, więc jakby nieliczyć to zerkopol jest dłużej. Zresztą uważam, że ta dyskusja dalej nie ma sensu.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano
chodzi tylko o to ze regeneracja nie ma jakiegos szczegolnego zastosowania w B6 , zawsze to po prostu regeneracja i Bilstein ani slowem o takim rozwiazaniu nie wspomina. Dlatego nie rozumiem dlaczego ktos napisal "a widziales keidys jak jest zbudowany B6" , tak jakby regeneracja w przypadku tego amortyzatora byla czyms szczegolnie polecanym czy normalnym. a nie jest. Gdy B6 siadzie to sie go wyminia na nowy. Chyba ze ktos lubi druciarstwo to jedzie do zerkpolu i "regeneruja" mu amor.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano
Zdecydowałem się na Sachsy - bo takie montuje serwis. I tu załamka...... nowy zamontowany w imadło wykazuje luzy i stuki.....ręce opadają :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :doh: czy w tym kraju jest coś normalnego??? :?:

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Zdecydowałem się na Sachsy - bo takie montuje serwis. I tu załamka...... nowy zamontowany w imadło wykazuje luzy i stuki.....ręce opadają :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :doh: czy w tym kraju jest coś normalnego??? :?:

to w koncu Sachs ma w ofercie amory z EDC na obie osie???

fakt, ze z tymi luzami to troche lipa...

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
  • Członkowie klubu
Opublikowano

to w koncu Sachs ma w ofercie amory z EDC na obie osie???

fakt, ze z tymi luzami to troche lipa...

Niestety, z EDC na przednią oś na dziś tylko przez serwis. Wymieniłem na zwykłe - takie jakie zaleca serwis w autach nie wyposażonych w EDC.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

jak ja zamowilem amory bilsteina w zakladzie co mi zawieszenie robili

to gdy przyszly to sie okazalo ze jeden wylal :duh:

a byly nowki w pudelkach

i musialem czekac 1 dzien az przyszly nowe dobre

dziwne nie? to podobnie jak te twoje nowe sachsy z luzami chyba :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Aby uzupełnić info. Amortyzatory wymienione na zwykłe Sachsy. Jestem właśnie po Zlocie Jesiennym klubu na lotnisku w Ułężu i mogłem potestować. Amortyzatory oceniam na : dobre - cicho,pewnie, dobre trzymanie ale EDC na szybkich łukach i nawrotch wydaje się że były "bardziej precyzyjne". Komfort do zaakceptowania - trasa na zlot i powrót to 900 km po polskich drogach było nieźle. Wniosek: amortyzatory z EDC są lepsze, oczywiście jak są w pełni sprawne, wysokie koszty wymiany nie do zakceptowania więc pozostaje wymiana na "zwykłe" takie jak przwiduje producent - auto wystarczająco utrzymuje komfort a i jazda sportowa niezła [uzyskałem na "zwykłych" b.dobre czsy przejazdów, najlepsze w klasie 7] :norty:

UIHZ9556.JPG