Skocz do zawartości

zmiana tylnich glosnikow w e34, na jakie zamienic? rozmiar?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zaopatrzylem sie wlasnie w radyjko clariona

gra fajnie

teraz bede chcial wymienic glosniki z tylu

i dodac kolejne + wzmacniacz

bo przy wiekszym basie to cienko z nimi, przednie jakos ujda na razie

ale tylnie do wymiany + dodatkowe na drzwiach to mus

jak duze glosniki da sie wmontowac na tylna polke w miejsce standardowych?

niech sie podziela uwagami ci co wymieniaili tylne glosniki

na jakie wymieniliscie? i jak sie to wam sprawuje?

Edytowane przez Marcin978
http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Gratuluje zakupu porządnego radia. Samemu od jakiegoś czasu chodzi mi Clarion po głowie. Nie wiem czy dobrze robisz inwestując w głośniki tylne bo i tak nie uzyskasz z nich takiego basu jak z subwoofera. Wydaje mi się że lepiej zainwestować w porządny zestaw głośników przednich dwudrożnych 165mm i średniotonówki umieścić w drzwiach przednich (trzeba by je wygłuszyć i przystosować pod głośniki) a gwizdki umieścić na słupkach. Te głośniki zapewnią odpowiednią "scenę dźwiękową" z tym że potrzebny byłby jeszcze głębszy bas. Aby zapewnić dobry bas w bagażniku umieściłbym skrzynie basową z subwooferem i wszystkie te głośniki połączył jakimś mocnym wzmacniaczem czterokanałowym (może być np. earthquake, dls, genesis ale jest b. drogi). I tyle głośników wystarczy, a jakość dźwięku będzie dużo lepsza niż jakbyś miał np 10 głośników średniej jakości.
Opublikowano
Ja miałem 20cm. głośniki mniej więcej za zagłówkami. Były to Pioniery i muszę powiedzieć, że w zupełności mi wystarczało. Wzmacniacz miałem jakiś mało markowy, pisało 4*150W, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Opublikowano
Nie wiem na ile u ciebie pozwoli tylna półka ale u mnie wszedł ledwo 16cm 3drożny boschmann głęboki na 8cm. Jest on pod spodem półki. Inna sprawa jak się dorobi półkę z jakiegoś mdf i wstawi głośnik kołnierzem na zewn. Wtedy można i 20cm lub 25cm wstawiać. Jednak nie oszukujmy się. Bas będzie dopiero dobry ze skrzyni.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.