Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Rozkładam już ręce, szukałem również po forach lecz nic konkretnego nie znalazłem

Problem z 520d 177km 2008 rok.

Jadąc rano do pracy po 3km auto zaczęło szarpać po chwili zgasł, kręcił lecz nie odpalił po 10 min odpalił na dosłownie pół minuty.

Aktualnie kręci, odpali lecz odrazu gaśnie. Błędy jakie mi wyskakują to 6292 "EKPS Sterowanie pompa paliwa" bardziej szczegółowo "zbyt niskie napięcie sterowania" i " silnik DDE elektronika diesla" cała masa błędów od wtrysków po świece i listwę.

Czy miał ktoś podobny przypadek?

Ludzie piszą o przekaźniku którego nie moge znaleźć czy jeśli on był by wadliwy to dochodzilo by paliwo do listwy?

Co sprawdziłem Pompa w baku normalnie pompuje paliwo. ściągnąłem węże przy wtryskiwaczach również paliwo dochodzi. Czy jest możliwość iż problem leży w czymś innym jeśli błędy wyskakują z układu paliwa?? Check również się pali

Mechanik ma czas dopiero za 2tyg. Być może sam do czegoś dojdę

Opublikowano
Miałem podobny problem u szwagra w BMW 3 z 2006 cała zimę auto nie mogliśmy odpalić albo paliło jak opisałeś sprawdzaliśmy filtr pompę nawet listwę odkręciliśmy tzn jedna śrubę paliwo nie dochodziło nawet z plaka próbowaliśmy okazało się na sam koniec ze był walnięty przekaźnik ale kupiliśmy przed tem przekaźnik w sklepie 50 zł i tez nie odpalił co później wyszli ze zamiennik nie może być tylko oryginał wiec przełożyliśmy od klaksonu bo ten sam jest i auto na dyk zapaliło
Opublikowano
Witam wszystkich 2 dni temu miałem problem z uruchomieniem silnika, nie miałem pojęcia o co chodzi podpisałem prostownik kable do rozruchu z auta na auto, finalnie auto wyladowalo na lawecie a w końcu na serwisie, okazało się że padł rozrusznik no i wszystko byłoby super gdyby po wymianie auto odpaliło ale niestety, auto kręci ale nie odpala, była próba z plakiem ale [BAD] po odstawieniu plaka autko zdycha, mogę dodać że autko podaję ciśnienie na listwie max 250barow.... Jakby ktoś jakieś pomysły chętnie przeczytam