Skocz do zawartości

czy po numerach silnika albo nadwozia mozna wyczytac rocznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie - chodzi mi o dokladny miesiac i rok produkcji, bo mam brief wloski i nie bardzo moge z niego cokolwiek wyczytac a poza tym ciekawy jestem czy jest taka mozliwosc

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hmm na jednym i na drugim wrzuciłem ostatnie 7 cyfr i mi wywaliło że produkcja jest 01/1991, a w dowodzie jest wpisane prod.1994 - to chyba oznacza że silnik był przekładany co??
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano
Może masz auto sprowadzane a między innymi w 1994 auta sprowadzane były jako składak i datę sprowadzenia "składaka" wbijano jako rok produkcji. Sprawdź w dowodzie rejestracyjnym czy nie masz w innym miejscu daty prod. nadwozia - tam powinna być dobra data

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

Opublikowano
Może masz auto sprowadzane a między innymi w 1994 auta sprowadzane były jako składak i datę sprowadzenia "składaka" wbijano jako rok produkcji. Sprawdź w dowodzie rejestracyjnym czy nie masz w innym miejscu daty prod. nadwozia - tam powinna być dobra data

Skoro napisal, ze ma wloski brief (hehe, smieszna zbitka) to na 99% znaczy, ze fura niedawno sprowadzona. Ja mam juz drugie auto z Wloch - moge Ci pomoc znalezc conieco.

Opublikowano
raczej nie bo auto było sprowadzane na początku 2005r. - tak mi poprzedni właściciel mówił (on go sprowadzał).
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano
W zagranicznych dowodwch rejestracyjnych nie ma daty produkcji tylko data pierwszej rejestracji w danym kraju. Więc ta beemka jest z 1991 r a w 1994 sprowadzona i zarejestrowana we Włoszech.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro napisal, ze ma wloski brief (hehe, smieszna zbitka) to na 99% znaczy, ze fura niedawno sprowadzona. Ja mam juz drugie auto z Wloch - moge Ci pomoc znalezc conieco.

A, masz rację. Nie zauważyłem.

:cool2:

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl