Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Dołożylem pająka 61319123041 (multi, cz.deszczu i tempomat). Wszystkie manetki działają ok, na wyświetlaczu KOMBI pojawia się informacja o ustawionej prędkości (2-3s)

$540 dopisane do FA, FA wpisane do tych modułów do których mogłem. Moduły przekodowane do serii.

W sterowniku silnika pojawiaja się dwa błędy:

2DCF - CDKCINS - CAN -przekroczony czas komunikacji do Instrumentenkombination

2F80 - CDKCVHR - Błąd CAN, relativer zeitgeber

Na desce czysto.

Nie bardzo wiem jak się do nich odnieść ponieważ wszystko działa. W sieci cisza jak makiem zasiał :cry2:

Jakieś sugestie ? Czy coś pominąłem przy pracy ?

[EDIT]

Chyba mam :)

SZL communicates via F-CAN bus to the DSC and further via the PT-CAN to the DME/DDE. In other wods, for SZL, DSC acts as a gateway to the rest of the system

Jutro popatrzę

Opublikowano

Ah tego nie napisałem :) czujnik skalibrowamy. Zero błędów na desce.

Dziś podejdę zobaczę ten ptcan i dsc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ah tego nie napisałem :) czujnik skalibrowamy. Zero błędów na desce.

Dziś podejdę zobaczę ten ptcan i dsc

kodowanie do serii DSC było po wymianie manetek czy przed , to ważne

musi być po wymianie , nie odwrotnie

Opublikowano

Po dołożeniu na pewno.

Jutro podejdę i zrobię to od nowa. Może coś przeoczyłem patrząc na sypiący śnieg jak talala. :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Po dołożeniu na pewno.

Jutro podejdę i zrobię to od nowa. Może coś przeoczyłem patrząc na sypiący śnieg jak talala.

I jak kolego znikneły te błędy?

Opublikowano

Tak,

Po przekodowaniu całego auta od nowa. Nie zagłębiałem się czy przekodowalem dsc czy nie - poleciałem całe auto. Jest git.

Na dniach będę dokładał moduł LDM, zobaczę czy uda się uruchomić $544 i czy będzie działać na silniku r4

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak,

Po przekodowaniu całego auta od nowa. Nie zagłębiałem się czy przekodowalem dsc czy nie - poleciałem całe auto. Jest git.

Na dniach będę dokładał moduł LDM, zobaczę czy uda się uruchomić $544 i czy będzie działać na silniku r4

544 to tempomat z funkcja hamowania , zależy od wersji DSC , to tylko hamowanie do określonej przez tempomat prędkości

może masz na myśli 541 adaptacyjny tempomat

W 541 ACC //Adaptive Geschwindigkeitsregelung II

W 544 D_GESCHW_REG //Dynamische Geschwindigkeitsregelung

Opublikowano

Interesuje mnie opcja 544 czyli tempomat pasywny z f. hamowania.

$541 to za dużo zabawy i $$ :)

Mam teraz licznik w wersji high i potrzebuję LDM- aby ten licznik dostawał informację po PT-CAN-ie i K-CAN-ie o prędkości zadanej i ładnie obracał tą dodatkową tarczką. Mam auto z 2k5 więc potrzebuję LDM