Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moj kolega wracajac do domu w ulewe wjechal w dosyc kaluze, woda siegala do halogenow

ma teraz problem z autem

juz przejezdzajac przez ta wode odczul duzy spadek mocy, po chwili auto zaczelo pracowac na 3 cylindrach

na drugi dzien normalnie odpalilo, pracowalo na 4 cyl, jednak po jakims czasie jest odczuwalny spadek mocy-znowu slabnie

mysle ze pracuje teraz juz caly czas na 4 cyl jednak nie ma mocy

co to moze byc??

podpinajac auto pod komputer wyskakuje miedzy innymi blad sondy lambda-czy to moze byc jej wina??

auto E36 318 M40

z gory dziekuje za pomoc

Opublikowano

Witam

Calkiem mozliwe :(

Jak przytopil rozgrzana sonde,to mogl ja szlag trafic.

Nie ja odlaczy i wtedy sie okaze.Jezeli odzyska wigor ,to to bedzie to.

pozdrawiam

Opublikowano

Grunt to dobrze wszystko wysuszyć... Może we wtyczkę od sondy weszła woda, lub w innych przewodach siedzi...

A jak wnetrze - zupełnie suche ?? Nic sie nie dostało ??

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
ech, z wodą są przygody. ostatnio wracając do domciu (ubiegła niedziela, lokalizacja: Polska centralna) drwał nas deszcz. lało tak, że w pewnym momencie musiałem zjechać na parking przy przydrożnym barze. a tam doły i kałuże, myślałem, ze woda dostanie się do wewnątrz auta przelewając się ponad progami... po chwili ruszyliśmy dalej, jednak za chwilę przygasły światła, wycieraczki ledwo dawały radę - ładowanie było mega-słabe. najciekawsze, że po dwóch dniach od zdarzenia, kiedy sprawdziłem poziom ładowania, wszystko wróciło do normy. prawdopodobnie zalany został alternator i gdzieś dostał się jakiś brud. druga opcja - gdzieś na kablach pojawiło się jakoweś przebicie. już nie będę nawet wspominał, że ABS wariował, kontrolka zrobiła prawdziwą dyskotekę. w chwili obecnej, po dosyć dokładnym wysuszeniu, jest wszystko OK. aha, z silnikiem nic się nie działo, chodził na wszystkich "garnuszkach" bez najmniejszego problemu. auto: E36 325.

18.11.2006

Forza evil!