Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z góry pisze ze czytałem inne posty tylko w żadnym nie uzyskałem ciekawej odpowiedzi a mianowicie. Dziś z ciekawości sprawdziłem sobie napięcie

i wygląda to że utrzymuje 15v wydaje mi się że to chyba za dużo. Przy włączeniu grzania foteli na chwilę spada i zaraz znów 15v wiem że poprzedni właściciel wymienił na bank akumulator ale czy byla robiona adaptacja to nie mam pojęcia. I teraz pytanie co robić wymieniać regulator czy cały alternator czy wgl coś innego.

E60 525d 2005r automat

Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też miałem takie ładowanie przy leciwym akumulatorze AGM i nie było problemu.
Opublikowano

To jeździć i się nie przejmować? Bo też zauważyłem że po kilku dniach bez jazdy z 3dni I mrozach auto nagrzewa świece odpala na strzala wszystko świeci ale zegary są jakby uspione tzn świeca ale wskaźnik od obrotów itd jest na 0 I po 3s jakoś wraca wszystko do normy i obroty już pokazuje.

A i taka ciekawostka wymieniłem z tys km temu czujnik od poziomu oleju bo był. Walniety ale kupiłem z allegro jakiś chiński (mój błąd) za 70zl i teraz w trasie przy wyższej prędkości czasami pokazuje że oil sensor failure I gaśnie I znów zapala I gaśnie czasami zgaśnie na dobre czasami się błąd powtarza. Nie wiem czy to ma wpływ jakiś na te ładowanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też podchodzi pod 15V i jest ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli jest AGM to okolice 15V to jest normalne zjawisko.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie jest AGM. Warto sprawdzić jaki akumulator masz zakodowany w samochodzie bo może fabrycznie był AGM a później nikt tego nie zmienił.
Opublikowano
Niestety nie mogę podłączyć coś kabla, kupiłem specjalnie że zmiana pinu ale wyskakuje cały czas błąd ifh-0009 no response from controlunit
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Com masz ten sam w pliku obd.ini i w ustawieniach kabla w menadzerze urządzeń a w opcjach zaawansowanych musi być 1ms

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!