Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam może delikatny ale ważny dla mnie problemik a mianowicie w mojej bawarce fiksuje mi centralny zamek tzn. wiadomo że światło wewnętrzne w autku na przełączniku w pozycji środkowej zapala się podczas otwarcia drzwi, i wszystko grało by pięknie tylko że u mnie podczas chamowania zapala się i czasem jak stanę to świeci się cały czas i wtedy nie mogę zakluczyć auta, zamek odskakuje.- gdzie szukać przyczyny czy może coś zwiera i blokuje zamek sygnalizując że drzwi są otwarte mimo że są pozamykane? nie wiem jak tą usterkę zlikwidować prosił bym o podpowiedź od czego zacząć
Opublikowano
Witam mam może delikatny ale ważny dla mnie problemik a mianowicie w mojej bawarce fiksuje mi centralny zamek tzn. wiadomo że światło wewnętrzne w autku na przełączniku w pozycji środkowej zapala się podczas otwarcia drzwi, i wszystko grało by pięknie tylko że u mnie podczas chamowania zapala się i czasem jak stanę to świeci się cały czas i wtedy nie mogę zakluczyć auta, zamek odskakuje.- gdzie szukać przyczyny czy może coś zwiera i blokuje zamek sygnalizując że drzwi są otwarte mimo że są pozamykane? nie wiem jak tą usterkę zlikwidować prosił bym o podpowiedź od czego zacząć

Pewnie masz wytarte wyłączniki oświetlenia w zamkach drzwi ( na słupku środkowym ), niestabilne działanie tych wyłączników powoduje takie dziwne zachowywanie się oświetlenia i centralnego zamka :wink:

Opublikowano

jest dokladnie tak jak kolega wyzej napisal. Zeby to zniknelo mozesz albo kupic nowe te uchwyty razem z wylacznikami ( sa niestety zintegrowane) koszt ok 100 za sztuke albo mozesz owinac kawalkiem tasmy izolacynej na ten uchwyt co wchodzi w zamek ( zeby poprostu byl grubszy)

moze zrozumiesz oco mi mniejwiecej chodzi ;)