Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

cześć,

Koledzy mam w planach zrobienie swojej Helgi na "IS look"

Pojawiły się dokładki do kupienia w moim kolorze i poważnie się zastanawiam ... chociaż cena killer.

kilka pytań:

1. O ile dokładkę z tyłu domyślam się że można jakoś przyczepić do istniejącego standardowego zderzaka czy z przodu można zrobić tak samo? Mogę kupić samą dokładkę czy konieczny jest cały zderzak ?

2. na ebay można kupić nieorginalne dokładki w sumie do 1000PLN więc z lakierowaniem pewnie podobnie by wyszło...

https://www.ebay.com/itm/BMW-X5-E53-4-8is-style-BODYKIT-front-spoiler-and-rear-spoiler-2000-2006/141936549756?hash=item210c13df7c:g:GrwAAOSwyltZVMGz:rk:6:pf:0

https://www.ebay.com/itm/00-06-BMW-X5-4-8is-Look-Duraflex-Rear-Bumper-Lip-Body-Kit-113680/152866942300?epid=1139837743&hash=item2397946d5c:g:EsEAAOSw3sRaXIZK:rk:7:pf:0&autorefresh=true

https://www.ebay.com/itm/00-06-BMW-X5-4-8is-Look-Duraflex-Front-Bumper-Lip-Body-Kit-113679/152866942257?epid=1139837743&hash=item2397946d31:g:7OoAAOSwZ1hb4Jhm:rk:8:pf:0&autorefresh=true

Czy wg was lepiej kupić używany ori czy nowy nieoryginalny i polakierować.

Normalnie jestem zwolennikiem ori, ale w tym przypadku nie mówimy o elementach mechanicznych więc nie powinno być problemów.

Z góry dzięki za pomoc.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz możliwość kupna oryginalnych dokładek z IS, kupuj od razu. Co oryginał, to oryginał. Jakość i spasowanie robi swoje. :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiadomo kwestia spasowania tego odpowiednio w przypadku chinola.

no muszę pokminić jeszcze co jak... może narazie sam tył wezmę...

chyba że się dogadamy ze sprzedającym.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat cały czas aktualny u mnie.

Po obejrzeniu tego filmiku trochę sie zastanawiam nad kumplem na Litwie.

W PL to tylko cały zderzak do polifta. I do tego lakiernia dojdzie. ... zrobi sie z tego 3000 za sam przód

Ktoś z Was to testował ??

Ma ktoś zainstalowane. ?

Da sie to dobrze zrobić. ?

Koszta nieporównywalnie niższe. Niż zakup/ próba zakupu ori

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powiedz czy z przodu u ciebie „Dokładka” do końca dochodzi po zewnętrznych stronach ?

„Zachodzi” na nadkole ?

Jeśli tak to chyba Dokładka.

Ori w polifcie bynajmniej kończy sie wcześniej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przednia dokładka w is 4.8 jest zintegrowana z dolną częścią zderzaka, to nie jest dokładka dopinana tak jak tył. W przedlifcie 4.6is jest dopinana dokładka z przodu.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiem ze polift 4.8 ma zderzak z monolitu.

Ale czy ta dokladka aż tak źle wyglada w polifcie ?

Są dwie różne na ebaju. Jedna do 4.8 druga do 4.6. Wiec podejrzewam ze czymś sie różnią.

Messix. Ty masz polift czy przed. ?