Skocz do zawartości

gdzie jest spryskiwacz tylnej szyby w kombi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam niedawno zakupilem bmw e34 w kombi no i powoli trzeba ja doprowadzac do porzadku i mam pytanie gdzie jest spryskiwacz tylnej szyby bo silniczek dziala ale nic nie pryszcze
Opublikowano

Sprecyzuj pytanie, bo nie wiadomo czy:

a) słyszysz że silnik działa ale nie widzisz nigdzie spryskiwacza i dlatego pytasz

b) wiesz gdzie jest umieszczony spryskiwacz ale nie wiesz dlaczego nie działa

c) nie wiesz gdzie wlać wodę do spryskiwacza

d) jeszcze inna ewentualność :)

Ogólnie rzecz biorąc, spryskiwacz (dysza) tylnej szyby jest zamontowany w klapie po prawej stronie od wycieraczki pod takim kółeczkiem. W trakcie spryskiwania wyjeżdża z klapy (jak jakiś robocik z Gwiezdnych Wojen prawie :twisted2: ) i sika na szybę po czym się chowa.

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano
dzieki za odpowiedz a i juz odpowiadam plyn jest wlany w zbiorniczku silniczek tez dziala natomiast nie dziala spryskiwacz ten ktory "jak jakiś robocik z Gwiezdnych Wojen prawie "i tak myslalem ze on tam sie znajduje ale teraz wiem napewno :wink: dziekuje jeszcze raz :modlitwa:
Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc, spryskiwacz (dysza) tylnej szyby jest zamontowany w klapie po prawej stronie od wycieraczki pod takim kółeczkiem. W trakcie spryskiwania wyjeżdża z klapy (jak jakiś robocik z Gwiezdnych Wojen prawie :twisted2: ) i sika na szybę po czym się chowa.

Wlasnie potrzebuje takiego robocika z gwiezdnych wojen

POMOCY !!!!!!!!! PILNIE KUPIĘ