Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam podczas próby wymiany klocków hamulcowych tylnych komputer podczas cofania tłoczków wyrzucił informację ....Pozycja montażowa przynajmniej jednego boku nie została osiągnięta .uruchomić wyszukiwanie błędów ,następnie powtórzyć czynność kontrolną . Błędów komputer bosch nie wykazuje podczas kilku krotnej próbie cofnięcia tłoczków cały czas to samo czy serwisowy interfejs pokaże który zacisk się nie cofa ??
Opublikowano

normalnie sie je cofa, nie trzeba kompem cofac, u siebie tak robilem tylko po zamontowaniu nowych klockow kilka razy zaciagalem reczny zeby sie wyregulowal(pstryczkiem ON-OFF).

tylko juz nie pamietam czy wkrecalo sie je czy poprostu wpycha.

Opublikowano

Interfejs serwisowy nie pokazał który silnik hamulca się zacina więc sam zabrałem się za wymianę klocków tył

1 zdjęcie koła

2 odkręcenie zacisku

3 odpięcie przewodu elektrycznego od silnika

4 odkręcenie silnika od zacisku

5 Śruba torx która wystaje z zacisku wkręcamy do końca

6 wciskamy do prawie końca tłoczek

7 czyścimy bolce prowadnice + smarujemy

8 składamy

hamulec ładnie działają ręczny elektryczny działa jak należy

do wymiany potrzebowałem

1 klucze torx

2 klucze torx nasadki

3 klucze imbus

• 2 lata później...
Opublikowano
Jak ktoś nie ma komputera- Musimy tylko odpowietrzyć potem. Rozkręcamy zacisk , skręcamy ślimak aż tłok się schowa i składamy od nowa. Ja tak zrobiłem i wszystko smiga.
  • 1 miesiąc temu...