Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem. Podczas załączenia lewego kierunkowskazu przedni na trzy mrugnięcia pracuje prawidłowo następnie wyłącza się a pozostałe kierunkowskazy (na lusterku i tylny) zaczynają migac szybciej jak podczas awarii kierunkowskazu. Czy spotkaliscie się z takim problemem albo możecie mi coś podpowiedzieć?

Opublikowano

Myślałem ze chodzi o wyzsze napiecie na konkretnym przewodzie lampy. Dziwne, bo taka sytuacja jest tylko przy jednej lampie druga jest ok.

Auto to europa czy z USA?

Auto USA z europejskimi lampami, tylko przetwornice w niej są z lamp USA.

Opublikowano

Masz jeszcze te lampy ledowe ? to przód czy tył?

Te z USA

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
Masz jeszcze te lampy ledowe ? to przód czy tył?

Te z USA

Są to lampy full led i problem jest z jedna przednią tylko.

Auto nie jest jeszcze przeprogramowane na EU. To moze byc przyczyną?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak więc auto mam przeprogramowana na EU, problem dalej występował. Myślałem że może problem jest z lampą i instalacją w samej lampie, wstawiłem inną na pewno sprawną na testy, ale kierunek zachowywał się tak samo trzy albo dwa razy mrugną prawidłowo następnie się wyłączył a tylny i na lusterku zaczynały mrugać szybciej. Stwierdziłem że problem może być w samym module kierunkowskazu, wstawiłem inny na pewno sprawny ale wszystko działało jak poprzednio. Przypomniałem że przetwornice zamieniałem lewa z prawą i problem był ten sam. Instalacja elektryczna i sama wtyczka lampy wydaje się być ok. Jeżeli lampa, moduły i moduł led jest ok, w czym może być problem?
Opublikowano

Czy jest możliwe że podczas tych zmian zrobiłem jakieś przepięcie, zwarcie, że przepaliło się coś w module FEM (Front Electronic Module)?

Na tej stronie znalazłem opis modułu:

https://mhhauto.com/Thread-Front-Electronic-Module-FEM-GW

F10 odpowiada za światła, ale gdyby był przepalony nie byłoby wszystkich świateł? Wie może ktoś czy rozkręcić to i sprawdzić?

Opublikowano
Co to jest FEM już wiesz i rozumiesz ! No to może już czas, by zapłacić za dobrą diagnozę i rozwiązanie problemu ?

Właśnie się umówiłem na diagnostykę i naprawę. Przy jakimś starszym BMW lepiej sobie pogrzebać :)

Dam znać co i jak, może komuś to pomoże kiedyś.

Opublikowano

ktos ci zle usa na eu zrobił

a temsky740 wie jak to zrobic fachowo :) mowie o kodowaniach czy jak to fachowcy nazywaja :)

a w lampach kierunkowskazy z obrysówka masz eu rozumiem. bo tam inne wiazki w lampach sa !

• 3 lata później...
  • 3 miesiące temu...