Skocz do zawartości

Dziwny kolor oleju /filtra oleju 325ci E46 192km benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

mam problem z BMW e46 325CI 192km benzyna 2.5

Problem polega na tym gdy odkreciłem korek od wlewu oleju zobaczyłem odsad brązowy jakby olej rownież cały taki jest jak i filtr oleju nie wiem od czego to jest czy to coś poważnego czy ktoś wlał jakieś dziadostwo do czyszczenia silnika i stąd taki kolor oleju i wszystkiego? auto pracowało dobrze nie kocpiło ani nic jedynie na zimnym falowały oborty delikatnie na ciepłym problem znikł

zauwazyłem też wyciek oleju z pod miski i pokrywy ale to do zrobienia lecz skad barawa oleju taka? wrzucił bym tu zdjecie kurcze ale nie ma jak .prosze o pomoc mam nadzieje ze to nie uszczelka pod głowicą

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zalej go jakimś niedrogim olejem syntetycznym, zrób 1000-2000 km i wymień go już na docelowy, oczywiście z nowym filtrem, olej z normą ll-01. Rozumiem, że płynu chłodniczego nie ubywa a oleju nie przybywa, tylko jak przystało na m54 tego drugiego ubywa?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.