Skocz do zawartości

Dobór felg - xDrive - rozdzielacz

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Czy ktoś z kolegów korzysta z xdelete ? Jeśli tak to czy można trochę info ( co z czym połączyć).Przyznam że mam problem z setem na lato ( kółka, xdrive szarpie) i w lecie mógłbym odpuścić AWD.

Dzięki,pozdrawiam.

Opublikowano
Witam

Czy ktoś z kolegów korzysta z xdelete ? Jeśli tak to czy można trochę info ( co z czym połączyć).Przyznam że mam problem z setem na lato ( kółka, xdrive szarpie) i w lecie mógłbym odpuścić AWD.

Dzięki,pozdrawiam.

Xdelete to pośrednie rozwiązanie. Zainwestuj w koła o tych samych obwodach. Tu nie można oszczędzać kiedy dba sie o vtg.

Opublikowano
Jestem właśnie po zmianie kół 9j przód i 10j tył,opony 245/40/19 oraz 275/35/19 Pirelli p-zero z gwiazdką. Sprawdzone, wypróbowane ,rozdzielacz Vtg zachowuje się dobrze, przyspieszanie z startu oraz z ruchu jest ok,napęd przedni się załącza i jest wszystko ok. Myślę że warto dla pewności zainwestować w dobre opony z homologacją tym bardziej że nie są aż takie duże różnice cenowe między oponami bez gwiazdki.
Opublikowano
Jestem właśnie po zmianie kół 9j przód i 10j tył,opony 245/40/19 oraz 275/35/19 Pirelli p-zero z gwiazdką. Sprawdzone, wypróbowane ,rozdzielacz Vtg zachowuje się dobrze, przyspieszanie z startu oraz z ruchu jest ok,napęd przedni się załącza i jest wszystko ok. Myślę że warto dla pewności zainwestować w dobre opony z homologacją tym bardziej że nie są aż takie duże różnice cenowe między oponami bez gwiazdki.

No ale pewnie masz RF jak gwiazdka. A to opona cegła.

Opublikowano
Opony są zwykle, nie RF, opon z homologacją jest duży wybór, szukałem po numerze EAN, bo nawet ta sama opona,tego samego producenta ,w tym przypadku Pirelli p zero z gwiazdką różni sie od innych tego samego modelu i producenta,aż dziwne,różne opory toczenia, głośność,przyczepność oraz bieżnik,więc naprawdę trzeba wszystko dobrze sprawdzić i patrzeć na numer EAN gdyż przód oraz tył może być inny mimo że to p-zero.
Opublikowano
Opony są zwykle, nie RF, opon z homologacją jest duży wybór, szukałem po numerze EAN, bo nawet ta sama opona,tego samego producenta ,w tym przypadku Pirelli p zero z gwiazdką różni sie od innych tego samego modelu i producenta,aż dziwne,różne opory toczenia, głośność,przyczepność oraz bieżnik,więc naprawdę trzeba wszystko dobrze sprawdzić i patrzeć na numer EAN gdyż przód oraz tył może być inny mimo że to p-zero.

To chyba w 19 calach jest dużo choć nie chce mi się wierzyć. W 20 calach nie ma pratycznie żadnej jeśli nie RF. Mam Micheliny pilot sport 4s czyli chyba obecnie najlepsza opona i nie ma homologacji.

Opublikowano

To chyba w 19 calach jest dużo choć nie chce mi się wierzyć. W 20 calach nie ma pratycznie żadnej jeśli nie RF. Mam Micheliny pilot sport 4s czyli chyba obecnie najlepsza opona i nie ma homologacji

Większość z marek premium posiadają opony z homologacją lub bez w tych samych rozmiarach oraz runflaty jak i zwykle ,nie wszystkie są dostępne u nas, moje były sprowadzanie z Niemiec. Trzeba naprawdę dobrze szukać. Również 20 calowy pilot sport 4s jest zwykły z homologacją oczywiście nie wszystkie rozmiary,te najbardziej popularne są.

Opublikowano

Nie chce gdybać ale też mam felge 10j z tyłu tylko 20 cali i oponę 275.Wyglada to delikatnie śmiesznie ponieważ rant felgi że tak powiem nie jest w opone tylko delikatnie wystaje.Opona jest też naciągnięta.

Na taką szerokość felgi to już powinna być opona 285.

8,5j (245) przód i 9j(275) tył chyba tak jest w orginale.

Opublikowano

To chyba w 19 calach jest dużo choć nie chce mi się wierzyć. W 20 calach nie ma pratycznie żadnej jeśli nie RF. Mam Micheliny pilot sport 4s czyli chyba obecnie najlepsza opona i nie ma homologacji

Większość z marek premium posiadają opony z homologacją lub bez w tych samych rozmiarach oraz runflaty jak i zwykle ,nie wszystkie są dostępne u nas, moje były sprowadzanie z Niemiec. Trzeba naprawdę dobrze szukać. Również 20 calowy pilot sport 4s jest zwykły z homologacją oczywiście nie wszystkie rozmiary,te najbardziej popularne są.

Ja piszę o polskim rynku. I na pewno w jego przypadku nie jest jak piszesz. Ale chętnie zobaczę link do pilotów sport 4s z homologacją. Mogę prosić o link ?

Opublikowano
Te nowe modele RF wcale nie są aż takie ceglane. Wymieniałem w sierpniu zeszłego roku letnie 19 Goodyear Eagle z 2018 na Michały PS4 i byłem bardzo zaskoczony jak lekkie są. Jeździ też bardziej komfortowo, nadal to RF ale postęp technologiczny jest widoczny.
Opublikowano
Ja piszę o polskim rynku. I na pewno w jego przypadku nie jest jak piszesz. Ale chętnie zobaczę link do pilotów sport 4s z homologacją. Mogę prosić o link ?

To jest link do 285/30

https://oponki24.com.pl/120324,opona-michelin-285-30r20-pilot-sport-4s-99y-xl-fr-.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=3fa3424b-7d7e-f0f7-9d3c-98d3f08c89fd

Rzeczywiście nie ma 275/30 nie runflatów z PS4 jedynie z starszego modelu PSS.

Opublikowano

To jest link do 285/30

https://oponki24.com.pl/120324,opona-michelin-285-30r20-pilot-sport-4s-99y-xl-fr-.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=3fa3424b-7d7e-f0f7-9d3c-98d3f08c89fd

Rzeczywiście nie ma 275/30 nie runflatów z PS4 jedynie z starszego modelu PSS.

Tylko to że są w rozmiarze 285/30 totalnie nic nie znaczy. Bo teraz byś musiał mieć tez z gwiazdką na przednią oś czyli rozmiar 245/35. Żeby była pełna homologacja na dwie osie co to za tym idzie być spokojnym o obwody. A w 245/35 nie ma pilotów z homologacją ;) dlatego jeśli dwie szerokości z homologacją to praktycznie zostają Ci same RF. Czy to 20 cali czy 19. Chyba w 18 coś więcej do wyboru jak pamiętam.

Opublikowano
Prawda, teraz dokładnie się przyjrzałem i homologacją jest w tym rozmiarze ale PS4,szosowej odmianie a nie PS4S, Jest to trochę wszystko zakręcone.Troche za dużo modeli opon.